(Nettavisen): Torsdag tok ut Trumf-kunder ut rekordhøye 20 millioner kroner på én dag.

– Det har tatt helt av av. Vi har alle mann og kvinner til pumpene på kundeservice, men torsdag hadde vi likevel jevnt og trutt 100 stykker i kø på telefon, sier Truls Fjeldstad, daglig leder i Trumf, til Nettavisen.

Nettavisen skrev onsdag kveld at Trumf-kunder har 1,2 milliarder på konto, og siterte eksperter som anbefalte å ta dem ut. 

Artikkelen ble henvist til i en rekke andre medier, inkludert på nyhetsbyrået NTB, og dessuten på radio og TV.

Resultatene lot ikke vente på seg. I løpet av torsdag ble det tatt ut nesten 20 millioner kroner fra Trumf-kontoer, det meste som noengang er blitt tatt ut i løpet av en enkelt dag.

– Vanvittig

Trumf venter at kundene vil ta ut penger for 100 millioner i løpet av uken etter at artikkelen ble publisert. Også dette er en rekord.

På Trumfs nettsider var det også rekordstor pågang. Trumf.no hadde 500.000 sidehenvisninger i løpet av det første døgnet etter at saken ble publisert, er det meste noen gang. 

– Saken nådde et veldig stort publikum, også folk som ikke er digitale. Det merker vi på at det er veldig mange som ringer inn til oss. Vi har opplevd en vanvittig tilgang, sier Fjeldstad.

Beklager kundeservicen

Han sier dermed at det har vært til lange ventetider på telefon blant folk som vil få ut Trumf-pengene sine.

– Kundeservicen har ikke vært det den skal være og det beklager vi, men det handler om at vi fikk så mange henvendelser på én gang, sier han.

Han sier at Trumf nå henter inn ekstra bemanning på kveldene og i helgene for å få unna det verste. Samtidig understreker han at det ikke er nødvendig å ringe inn for få overført pengene.

– Du kan gjøre det på nett eller du kan bestille uttak til butikk via sms. Samtidig er det ikke alle som er komfortable med sms og som liker å snakke med noen. Det gjelder spesielt våre eldre medlemmer, sier Trumf-sjefen.

Trumf er Norges største bonusprogram, tilknyttet matvaregiganten Norgesgruppen, og står bak kjeder som Kiwi, Meny, Joker og Spar.