Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig nytt til deg som nyter sommervarmen - nå må du belage deg på kaldere vær

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag sendte Meteorologisk institutt ut et melding om at sommertemperaturene vi har hatt den siste tiden er over for denne gang. Kjølige luftmasser skal være på vei og temperaturene kommer til å synke hele veien fra Lofoten og sørover.

– Det stemmer at det gradvis blir lavere temperaturer. Onsdag hadde vi om lag 20 grader og torsdag rundt 15 grader. Mens fredag kan vi regne med rundt 10 grader, sier meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til Amta.

Den kalde luften som nå er på vei vil naturlig nok også sørge for lavere nattetemperaturer. Men Berger sier hun er temmelig sikker på at gradestokken vil holde seg på plussiden også på nattetid.

At temperaturene svinger noe er kanskje ikke så rart, det står fortsatt mai på kalenderen -  og det er faktisk ikke mer enn halvannen uke siden meteorologene varslet snø på Østlandet.

Vekslende værtype

Utover synkende temperaturer kan meteorolog Berger opplyse at været de kommende dagene vil bli vekslende.

– Torsdagen vil i hovedsak bli litt grå, med det kan også komme perioder med sol. Denne værtypen vil vi se igjen de nærmeste dagene, sier Berger.

Tirsdag ble Amtaland og Østlandet utsatt for kortvarig styrtregn. Berger sier at det er fredagen som peker seg ut som den våteste dagen vi har i vente. Men hun forteller også at det kan komme  byger torsdag.

Årets varmeste

Det er med andre ord bare å belage seg på kjøligere og vekslende vær de kommende dagene. Er du glad i sommervær og varme får vi håpe du nøt tirsdagen til det fulle. Denne dagen var nemlig, ifølge Meteorologisk institutt, årets hittil varmeste dag. Høyeste målte temperatur var i Kongsvinger, med hele 26,4 grader.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.