Gå til sidens hovedinnhold

- De eldre var enda morsommere enn måkene

Artikkelen er over 6 år gammel

Det sier Tine Karstensen som får støtte av venninnene Maria Gregersen, Rakel Finsrud Ødegaard og Sissel Nerem.

På topp 3 har de satt eldresketsjen, måkesketsj og bokseordfører Haktor Slåke.

Bare skryt

Uansett hvem Amta snakket med under premieren på "Bare rør", var det begeistring og latter som preget intervjuet.

Jubel og ellevill latter kom også fra politikere som fikk sitt pass påskrevet i diverse sketsjer, og det til tross for at de ble "angrepet" av latterkuler i pausen.

Ordfører Haktor Slåke (H) og varaordfører Rita Hirsum Lystad (Ap) var spesielt utsatt.

Amta observerte i pausen hvordan folk var i ferd med å si noe til dem, tenkte på sketsjer de nettopp hadde opplevd, og avsluttet samtalen ved å peke på Slåke og sprute ut i latter uten at det ble sagt et ord.

- Det er veldig morsomt, og de treffer absolutt en nerve her. Men det er jo bare ustyrtelig morsomt alt sammen, sier ordfører Slåke, men han sier dette til sammen i to-tre porsjoner avbrutt av tøys og latter.

Ordføreren beklager til Amta at han har problemer med å gjennomføre det korte intervjuet på en seriøs måte.

Anbefaler revyen

Han drister seg til å anbefale andre å se årets revy, uten at han på noen som helst måte er inhabil når det gjelder Drøbak Studiescene.

Utilslørt anbefaling kommer fra flere hold, blant annet varaordføreren som til stadighet er opptatt av riktig "fokus", og blir latterliggjort for det.

Drøbakrevyen har altså både en rød tråd og en blå tråd som binder handlingen sammen, men i tillegg til politikken er det en rekke sketsjer uten annen hensikt enn å underholde.

Kultursjef Pål Mørk har selv bakgrunn fra Drøbak Studiescene. For ti-femten år siden hadde han flere år ansvar for musikalsk arrangement og han har detatt på scenen.

- Hva er din profesjonelle dom, Mørk?

- Jeg husker ikke detaljene fra den gang, men jeg ser jo på hele opplegget at det er et generelt høyere nivå i dag. Det er enda morsommere, og jeg er rett og slett imponert. Dette anbefales. Gleder meg til neste år da revyen flytter opp til flerbrukshuset på Dyrløkke, sier Mørk.

Pris til Edwardsen

Produksjonsleder Øyvind Solli og instruktør Cathrine Langlie var lykkelige etter premieren, og tok en velfortjent skål til ære for Amtas fotograf.

Begge mener at kvalitet i alle tekstene er en viktig årsak til årets suksess.

Likevel skulle det velges ut en tekstforfatterpris, og juryen ble samstemte om å gi seieren til Audun Edvardsens tekst til sketsjen "Flerbrukshus".

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.