Fjellstrand: Det var stor spenning blant elevene på Fjellstrand barneskole. Alle skulle synge og alle skulle filmes. Og ikke bare det, alt skulle gjøres så troverdig som mulig. Akkurat slik det pleier å være. Fjellstrand og Mykleruds skolekorps hadde blitt filmet på forhånd, og fredag var dagen da skolen skulle til pers med tale av elevrådet og rektor og ellers alt som hører med. Dan Aksel Høybråten, som er forelder ved skolen, var kalt inn for å stå for filmingen av hele seansen.

– Dette er kanskje den viktigste 17. mai disse elevene får oppleve, sa rektor Vidar Sæbjørnsen.

Kjente sanger

Så gikk startskuddet for filmingen. En etter en kom kohortene ut og stilte seg på hver sin plass som på forhånd var markert med erteposer. Elevene hadde ligget i trening i lang tid og både kjente og kjære 17. mai-sanger var satt sammen til et potpurri, men ikke nok med det. Fjellstrandsangen sto også på programmet. Elevene sang av full hals, og så ut til å glede seg stort over den utradisjonelle feiringen.

– Dette er kjempekult, mente et par av de større guttene, og sang med etter beste evne.

Bildeserie

BILDESERIE: Her forbereder Fjellstrand-barna den store dagen - se bildene

Legges på nett

Seansen kommer etter hvert til å bli nettunderholdning for både foreldre og besteforeldre på Fjellstrand. Alle opptakene med alle elevene, taler og musikkorps blir klippet sammen og lagt ut på Fjellstrand vels facebook-side slik at alle kan få en smak av en ekte Fjellstrand 17. mai selv om forutsetningene slett ikke er de samme som vanlig.

– Jeg tror dette blir både bra og hyggelig, mener rektor.