17. mai-feiring i Frogn - en magisk dag

Rita Hirsum Lystad skriver at 17. mai i Frogn kommune ble en magisk dag.

Rita Hirsum Lystad skriver at 17. mai i Frogn kommune ble en magisk dag. Foto:

Av
DEL

Leserbrev17. mai var magisk i Drøbak og Frogn. Som innbygger og korpsmusikant har jeg aldri opplevd maken til stemning – det var en glede å oppleve hurrarop og viftende flagg langs togruta. To tog i Drøbak, barnetog og borgertog, tog Huseby-Folkvang og tog på Dal. Det krydde av folk overalt.

Grunnlovsdagen betyr mye for oss alle, Norges nasjonaldag. Noe vi samles om og som vi synes er viktig. Dagen i 1814 Norges Grunnlov ble undertegnet av presidentskapet i Riksforsamlingen på Eidsvoll. Det gir oss identitet, samhold og fellesskap. Jeg opplevde en varme og et herlig engasjement igår.

Frivilligheten og den enkelte innbygger skal ha en stor takk!. Hva hadde vel 17. mai vært uten dere. Som stiller opp i barnehager, på skoler, i komiteer og lag- og foreningsarbeid – for fellesskapet. Det er dette som skaper identitet – i Drøbak og Frogn.

Det hele startet med flaggheising på Torget, markering i Badeparken, de flotte 17. mai-togene, markeringer i barnehager og skoler og mye mer. Samling med venner og familie. Og Borgertoget samlet frivilligheten i et herlig mangfold. Akkurat slik det skal være. En festdag uten sidestykke. Dette skal vi ta vare på og hegne om i Frognsamfunnet. Identiteten. Det som gjør at vi trives i Frogn. Ikke alt kan settes ord på, men frivilligheten utgjør en forskjell i et samfunn, også i Frogn. Skaper viktig møteplasser for folk flest der det er plass til alle.

Frivilligheten i seg selv er en fantastisk kraft. Kraft til å dra i samme retning og oppnå noe man tror på. Jeg tillater meg å nevne et eksempel, Drøbak Trommedamer som ble unnfanget 13. april, som har plass til alle og hadde sin debut i Borgertoget. Jeg har aldri opplevd maken til engasjement. Jeg er imponert. Og ydmyk for at jeg fikk bidra til at en ide ble realisert. Man må rett og slett ha trua.

Frivilligheten jobber for sine saker hver dag. Frivillighet er trivsel, folkehelse og arenaer for gode møteplasser. La oss ta med oss den varmen vi alle opplevde 17. mai. Vær åpne, vær rause. La oss fortsette å heie på hverandre – og la dette forme Frognsamfunnet der alle skal trives. Jeg skal gjøre mitt.

Frivilligheten i Frogn – tusen takk!

HER FINNER DU ALLE BILDESERIER, VIDEOR OG SAKER TIL AMTA FRA 17. MAI:

Her får du alt fra 17. mai-festen i Frogn 

Rita Hirsum Lystad

Engasjert innbygger og folkevalgt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags