Det finnes mange myter rundt rollen som redaktør. Særlig i Frogn og på Nesodden, hvor vi er så heldige å ha en lokalavis med en historie på snart 144 år. I Drøbak Båthavn er promenaden oppkalt etter tidligere redaktør Aage Hansen, som var redaktør i over 40 år fra 1932.

Selv har jeg hatt gleden av å være Amtas første kvinnelig redaktør. Men å sette spor som Hansen og andre før ham er ikke oppnåelig i dagens medieverden. Fordi redaktørrollen er en helt annen i dag enn den gang.

Den viktigste endringen, etter mitt skjønn, er at det stilles mye høyere krav til journalistikken. Mange av sakene som ble skrevet i tidligere år ville endt som domfellelse i Pressens Faglige Utvalg, eller verre.

Mitt største ønske som redaktør har vært å skape debatt rundt viktige saker som angår innbyggerne. Med et slik ønske må man også forvente å bli upopulær hos noen, hele hensikten med en debatt er å utveksle ulike meninger.

Mange ganger har denne redaktøren blitt beskyld for et bestemt politisk standpunkt. Men både den røde og den blå har ment at jeg i min rolle driver den andre sidens politikk i Amta. Det forteller meg at avisen har oppfylt sin oppgave, å være partipolitisk uavhengig.

Og til alle dere som har skåret tenner over mine ledere, ringt for å skrike til meg, eller møtt opp på kontoret for å få utblåsning: Det har vært en glede å oppleve deres engasjement. Uten dette engasjementet stopper verden.

Men jeg håper vi treffes under andre omstendigheter, for vi har mye til felles. Ikke minst kjærligheten til lokalavisen og lokalsamfunnet.

Takk for laget, håper leserne fortsetter å engasjere seg i Amta, det er den avhengig av, skal den overleve.