«Felicia försvann» ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.... synger Cornelis Vreeswijk i en vakker og følelsesladet tekst, tuftet på Aksel Sandemoses roman «Varulven» (1958). Like følelsesladet var det muligens ikke da gammelredaktør Felicia Øystå i Amta forsvant, men hennes forsvinnen gjorde lokalavisen for Nesodden og Frogn fullstendig meningsløs. Borte er daglige lederartikler og redaksjonelle kommentarer. Meninger og debattinnspill står leserne for, på uregelmessige «Meninger»-sider i papirutgaven, og hulter til bulter i nettutgaven amta.no. 

Øystå var en dynamisk redaktør, tidvis med litt mye tran innabords. Men hun hadde en glassklar forståelse av lokalavisens viktigste oppgave: Å være meningsbærer og pådriver for kommunenes innbyggere, og å være vaktbikkje overfor offentlige og private maktpersoner og institusjoner. Nå er Amta på vei tilbake til fremtiden. Til tiden som den refererende og servile «Tørrfisken».   

Hva mener redaksjonsledelsen i Amta om den økonomiske styringen i Frogn kommune? Om ordføreren på Nesodden som flere Amtalesere mener lider av fremskreden svaresperre? Med en usynlig og taus Amta styrer og steller politikere, byråkrater og næringsliv bak lukkede dører. 

Meningsløse nettmagasiner derimot. Som det er umulig å finne motiveringen for og den redaksjonelle linjen i: Eksempelvis hadde amta.no to saker om nyåpning av restaurant «Telegrafen». En var plassert i magasinet, en på den ordinære forsiden til amta.no. En sak om usolgte leiligheter i Chalmers vei sto i magasinet, en om en toppleilighet med 3000 Finn-klikk på ordinær forside. En brennende trailer i brennhete Oslofjordtunnelen ble definert som magasinstoff! 

«Vi må henge med i utviklingen», er begrunnelsen. Er tiden da kommet for å begrave en fra april amputert papirutgave som uansett lever på lånt tid, og fullt og helt satse på en fullblods nettavis? Noen vil protestere, men bråk ble det også da treskiene forsvant, Boklöv som førstemann hoppet med V-stil, reklamefjernsyn inntok OL, og da Norge skulle gå fra sort/hvitt til farge-TV (KrF mente at farger ville gi seerne for sterke inntrykk!). Dovre står fortsatt! 

Magasiner i hytt og vær er ikke utviklende. Prioriter å gjøre lokalnettavisen amta.no aktuell, redaksjonelt meningsbærende og inviterende interaktiv. Da vil stigende abonnementstall utligne de økonomisk motiverte «saksede» artiklene fra Amedia-kolleger landet rundt (12. mars: 11 av 31 titler på forsiden til amta.no).        

«Felicia adjö»» er en vakker tekst, omsorgsfullt pakket inn i en vakker melodi. Det er nå min mening, da.

Thor Eggen

Journalist, klasse 60-80 år

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken