Amta er blitt latterlig

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI forrige årtusen, lenge før jeg ble sportsjournalist i Amta, var jeg ansatt i et stort amerikansk konsern. Der pleide vi å si at så lenge kundene var forbanna på oss kunne vi gjøre noe med det. Men når kundene begynte å le av oss hadde vi virkelig et problem. Et stort problem.

Slik er det dessverre blitt med min tidligere arbeidsgiver nå. Det har bare blitt verre og verre. Det slurves mer og mer og ingen synes å bry seg en dritt om det heller. Jeg ler av dere.

Ta for deg førstesiden i papiravisen for 4. juni. Oppslaget er om ordfører Haktor Slåke: «Slåke slår tilbake», står det i tittelen. Jeg forventet å lese noen saftige kommentarer fra den tidligere puristen. Men nei da. Etter å ha har finlest både ingressen på førstesiden og hele saken inne i avisen finner jeg ikke antydning til kontraslag. Haktor deler ikke ut så mye som en klask med åpen hanske engang. Det eneste han er usikker på er hvor mye makt han har. Så hvorfor slike krigstyper som «Haktor slår tilbake»?
 

Og så til toppen av førstesiden: «mange besøker gjestehavna i Drøbak» og dette kan du lese mer om på sidene 10- og 11 står det. På side 10 står en sak om de næringsdrivende i Drøbak, og på side 11 en det en helsides annonse. På sidene åtte- og ni er det en sak om gjestehavna på Oscarsborg (!). Er det blitt så kleint med dem som styrer Amta at de ikke fanger opp slike tabber lenger?

Og til slutt til side to. Der har en familie fått en helside om at de, tror jeg, skal seile helt fra Drøbak til Hurum i ei treskøyte. Du kan fort bli litt lurt der. For i stikktittelen (skriften over hovedtittelen) står det: «Familien seiler til fra Drøbak til Hurum i 60 fots skøyte».

Det er sannsynlig at de skal seile fra Drøbak til Hurum, siden det står lenger nede i saken. Men sikker kan du ikke være når det gjelder Amta.

I gamle dager het det: Skriv korrekt og bli trodd.

Si meg: Er det ingen som leser korrektur på noe som helst lenger?

Larsen Torbjørn

Pensjonert journalist som er opptatt av språk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags