Arbeiderpartiet i et rødgrønt samarbeid på Nesodden

Jan Balstad, leder av Nesodden Arbeiderparti.

Jan Balstad, leder av Nesodden Arbeiderparti.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Adland og andre i Høyre er for tiden svært opptatt av hvordan det skal gå når vi i Arbeiderpartiet ved dette valget velger å satse rødgrønt. Det er riktig at lokalvalg har sin egen logikk i forhold til rikspolitikken, noe som historisk for Nesoddens vedkommende har ført både SV og Ap i valgsamarbeid med H. Men etter 6 år med en H-regjering har våre medlemmer tatt til ordet for at nok er nok. Vi står og har alltid stått for fellesskapsløsninger og nå plukker H-regjeringen den norske modellen fra hverandre bit for bit. Sentraliseringen, privatiseringen og fordelingen i samfunnet går over stokk og stein med det siktemål som finansministeren har formulert «de skal presse så mye ut av tuben at Arbeiderpartiet ikke skal få det inn igjen».
 

En behøver ikke å være sosialøkonom for å forstå at dette vil føre oss bort ifra den egalitære samfunnsmodellen vi har vært stolte av og over i et markedsstyrt samfunn. Målet er å svekke staten og fellesskapet og styrke den private økonomien. I praktisk politikk betyr dette at folk må i langt større grad greie seg selv, en utvikling som forsterkes av at regjeringen stadig legger nye belastninger på dem som har det trangest. Denne utviklingen rammer også velferdsproduksjonen til kommunene, de blir pålagt nye oppgaver uten at det følger med tilstrekkelig med friske penger. Dette presser kommunene til å stadig måtte finne «billige» løsninger, som ofte fører til privatisering med dårligere vilkår for de ansatte og uryddige forhold i leverandørmarkedet. Alt er naturligvis ikke svart og hvitt, men det er dette bilde våre medlemmer ser og reagerer negativt på.
 

Da må H, Frp, V og KrF på Nesodden tåle å høre at den rikspolitikken disse partiene fører i regjeringen, den liker vi ikke, den bærer i feil retning, bort fra fellesskapsløsninger og den fremmer holdninger vi ikke er tilhengere av.
Så kunne vi si at dette gjelder ikke Nesodden, her følger vi andre regler.
 

Ja, vi er for brede løsninger i lokalpolitikken, men vi står jo for noe, vi går til valg med mottoet «sterkere fellesskap» og da er det slik at vi finner større gjenklang for dette hos SV og MDG enn i H.
Skulle Hs håp om at AP, SV og MDG ikke får noe flertall etter valget gå i oppfyllelse har vi gjort det vi føler er politisk riktig og ikke hva som kunne vært lurt. Vi er tre partier, med ulike programmer og ambisjoner for utviklingen av Nesodden, men vi har noen holdninger til hvordan vi skal løse oppgavene som vi står sammen om og som vi tror folk på Nesodden deler med oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken