Nå har vi har etterlyst en oppgradering av badeparken i snart 20 år

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSkjøtselsplanen for Badeparken er ute på høring, og har uttalelsesfrist 15. juni, samme dag som Områdereguleringsplanen for gamle Drøbak. Badeparkenplanen har kommet i skyggen av Områdeplanen for gamle Drøbak, og slik skulle det ikke ha vært - Badeparken er vårt 1000-årssted, er innenfor vernesonen, og således i samme sårbare situasjon som resten av gamle Drøbak, kanskje enda mer sårbar pga naturmangfold som er i fare.

For - når vi på nytt skal gjennomgå materialet fra kommunen, og går inn på Frogn kommunes side om Skjøtselsplan for badeparken, ser vi:

NB: Vedlegg 2- naturmangfold er ikke ferdigstilt, og er ikke endel av høringsdokumentene.

Altså: I en plan for en park - en PARK - skal naturmangfoldet - (altså alle livformer i Badeparken, planter og dyr og mikroorganismer, og samspillet mellom dem) være dokumentert og en del av planutkastet! Hvorfor er det ikke det her? Synes ikke Frogn kommune det er viktig nok? Det er ekstremt viktig at Frogn kommune tar hensyn til dette naturmangfoldet fog ikke hogger ned enda fler gamle trær og busker og legger asfalt over sjeldne blomster og planter... ja, de finnes, i Parken.

Trær er av det gode! Trær gir oss luften vi puster inn! Trær regulerer vannmengden i jorden! Trær gir oss ly! Trær gir hus og næring til en menge dyr og insekter! Og gir oss det biologiske mangfoldet som også er nødvendig for vår helse og vårt velvære. Særlig store, gamle trær. Vi må ta vare på disse trærne, og ikke hugge dem!

Når vi - gamle Drøbak vel, Verneforeningen gamle Drøbak og Badeparkens venner samt enkeltpersoner, har etterlyst en oppgradering av parken i snart 20 år - var det i utgangspunktet badeanleggene og steinmurene langs Parrsletta mot Varmbadet vi tenkte på, SAMT en replantningsplan for de gamle, ærverdige trærne i området, ikke bare i parken, men kirkegården, parken, havna og Niels Carlsensgate.

Samt også en plan for alle trær i sentrum som har verdi for fellesskapet.

Dette er blitt møtt med taushet fra kommunen i alle år. Det gjenspeiles nå i en total mangel på kunnskap og interesse fra kommunens side, ved at de presenterer en plan som ikke prioriterer badeanleggene, ikke murene, og ikke trærne. I stedet vil de bruke store beløp på å bytte ut benker, flytte bocciabanen til Parrsletta, lekeplassen også, etablere masse nytt på Parrsletta (så ungdommene bare får en liten stripe plen på sommerdagene), asfaltere stier i 2,5 meters bredde i hele parken (også i Gamleparken). Og hugge trær, fjerne rosebusker og syriner, og bruke 650 000,- på barokkhageprosjektet foran Parrgården!

Nei Nordvik. Vi krever at høringsfristen for Badeparken utsettes til vedlegget om naturmangfold er ferdigstilt. Det er like om hjørnet, har vi hørt.

Vennlig hilsen

Badeparkengruppa i

Verneforeningen gamle Drøbak

trudy mørk wollbraaten, anne schäffer, mette k. thorp, enzo finger

Badeparkgruppa i Verneforeningen

Drøbak

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags