Se hvem som var der

BILDESERIER: Bjørn Loge spør i dette leserbrevet om det er god journalsitikk at Amta har en rekke bildeserier og «se hvem som var der» fra enkelte arrangement.

BILDESERIER: Bjørn Loge spør i dette leserbrevet om det er god journalsitikk at Amta har en rekke bildeserier og «se hvem som var der» fra enkelte arrangement. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det å se hva andre personer driver med, er åpenbart populært hos mange.

DEL

MeningerFor flere år siden var det en tv-stasjon i en liten by i USA som hver lørdag plasserte ut et tv-kamera midt i gågata. Folk kunne sitte hjemme og følge med på hvem som var ute på byen, hvem de gikk sammen med og hvilke butikker de besøkte. Det ble en formidabel suksess og sendingene slo alle seerrekorder.

Amta praktiserer mye av det samme. De viser riktignok ikke levende bilder, men de viser fotografier av mennesker «på byen». Etter bluesfestivalen tror jeg de viste om lag 250 bilder, stort sett at personer med et glass øl sittende i et telt.

Jeg kan nevne en rekke tilsvarende tilfeller.

Er dette god journalistikk?

Jeg er klar over at avisa har en begrenset økonomi. De tjener riktignok penger, men mesteparten av overskuddet sendes inn til moderselskapet, i stedet for å styrke og utvikle vår lokalavis. Høye seertall på nettavisa gjør det sikkert lettere å øke inntektene. Kjøttvekta teller jo her også.

Jeg har snakket med redaktøren om dette. Han viste meg en graf som viste at antall lesere på amta.no var på sitt høyeste da vi kunne se hvem som var på byen. Det er tydelig at det ikke bare er i USA at folk er nysgjerrige.

I tidligere år var Amta ute og skrev om det som skjedde. Det være seg idrettsarrangementer, politiske møter eller kulturarrangementer. Nå skriver de som oftest en forhåndsomtale, etterfulgt av mange bilder.

Denne praksis har også et etisk side. Man kan ikke uten videre publisere enkeltbilder uten tillatelse fra den det gjelder. I sommer kom det nye personvernregler på dette området. Jeg ser at Amta i det siste skriver navnet til de avbildede. Det betyr kanskje at de har gitt sitt samtykke?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags