Gå til sidens hovedinnhold

– Gjør all parkering ved Bølgen bad gratis utenom skoletid

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Bølgen bad i Drøbak har et godt prismessig utgangspunkt som ødelegges av elendig politisk håndverk når det gjelder parkering, som er en meget viktig faktor hvis man driver forretning. Og det er forretning kommunen nå driver på Seiersten.

Badeland og treningsstudio er kanskje litt på siden av hva enkelte politikere mener en kommune skal engasjere seg i, men den debatten er et tilbakelagt stadium. Uansett hva man mener om det kommunale Bølgen-anlegget er det viktig at våre politikere legger forholdene til rette for en best mulig økonomisk drift.

I stedet sparker et knapt flertall av våre lokalpolitikere bein på forretningen mens den fortsatt står på startstreken.

Høyre har foreslått fri parkering på Seiersten etter klokken 16 og i helgene, et glimrende forslag som fikk støtte av Høyres tolv representanter, en fra Pensjonistpartiet og en fra Senterpartiet. Det blir 14, og i kommunestyret er det 31 representanter. Regnestykket er dessverre enkelt.

Alle Bølgens konkurrenter har gratis parkering. Amta presenterte nylig en prisundersøkelse der Bølgen kommer nest best ut på selve badeanlegget, men er dyrest hvis man legger på parkeringsavgift.

Les også

Parkeringen gjør Bølgen til det dyrest av badelandene

. At kundene får en periode gratis før det blir betaling vil for mange bety en åpenbar mulighet for solid P-gebyr hvis man har det så morsomt i badelandet at man glemmer tiden.

Uansett hva man mener om behov for elsykler, økt bruk av buss og andre mer eller mindre rasjonelle argumenter, er det åpenbart en forretningsmessig snubletråd våre politikere har satt opp for Bølgen bad. P-avgift er en mental sperre. Politikerne bør spørre seg hvorfor andre badeland og alle kjøpesentere har gratis parkering. Det er ikke av dumsnillhet.

Det er fortsatt flere måneder igjen for Fremskrittspartiet og andre partier med antatt næringspolitisk profil til å omgjøre vedtaket om denne nye avgiften på Seiersten. Hvis det viser seg at Bølgen da blir så stor suksess at parkeringsplassene blir fulle utenom skoletid må det være mulig å åpne plassen foran Seiersten ungdomsskole, som skal få bom.

Les også

Bølgen blir større enn Østfoldbadet

Gjør om vedtakene og gi Bølgen-folkene bomnøkkel.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.