Når Høyre og FrP tvinger fram skatt på boliger

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Leserbrev

Fra 2014 til 2015 økte eiendomsskatten med 16% til 11 milliarder i Norge. Nå har 365 av landets kommuner eiendomsskatt - 280 på bolig. I praksis alle "fattige" kommuner. Det er antakelig bare et tidsspørsmål før boligskatt kommer på Nesodden.

Årsaken er enkel: Eiendomsskatt er den eneste skatten kommunene har rett til å skrive ut. Alle andre skatteinntekter reguleres av staten over statsbudsjettet. Når kommunene tilføres økende antall oppgaver uten tilsvarende inntekter fra staten, kommer kommunene i skvisen. Skjære tjenestetilbudet ned dramatisk eller innføre eiendomsskatt. De siste årene, når omfanget av eiendomsskatt har eksplodert, er det Siv og Erna som har lagt vilkårene gjennom statsbudsjettet. Det er regjeringens politikk som tvinger fram eiendomsskatt.

Det blir dermed patetisk når disse to partiene lokalt sier de er mot eiendomsskatt. De må enten aktivt protestere mot sin egen regjering, eller ta ansvaret for denne regjeringens politikk. Spesielt lite troverdig blir det når samme to partier stemmer mot alle forslag om å stille krav til regjeringen om å dekke kommunens reelle kostnader for de nye oppgavene kommunene påleggs.

Når forslaget om eiendomsskatt på boliger sannsynligvis kommer opp i vår er det viktig å merke seg at det er en direkte følge av regjeringens skatte og inntektspolitikk. Det erstatter de milliardene i skattelette som regjeringen har gitt til Norges rikeste.

Geir Christensen

Følg på: roedt.blogspot.com

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags