Dråper av redning i et hav av nedskjæringer?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevH, Ap og MDG lekker noen "godbiter" fra et felles budsjettforslag. Forslaget som helhet holder de tett til brystet. Det minner meg om et gammelt salgstriks: Du reklamerer med et par billige varer som får kundene inn i butikken. Så gjør du god butikk på alt annet du får solgt. Kanskje ikke tilfeldig at dette utspillet kom på Black Friday?

Ap, H og MDG bestilte før sommeren en kjempeinnsparing av rådmannen på budsjettet for 2017 etter en lang rekke år med nedskjæringer. Den ubehagelige jobben med å foreslå hvor det kunne kuttes, overlot de glatt til rådmannen. Når forslaget kom var det bl.a. forebyggende arbeid og de mest utsatte gruppene som mistet tilbudene sine, i tillegg til generelle kutt på alle områder.

Protestene har vært store og tydelige.

Da setter de samme politikerne seg ned og finner noe på kuttlisten som de ikke vil stemme for. For deretter å framstå som redningsmenn. Det gir en litt ekkel smak i munnen.

Det er grunn til å gratulere Utdanningsforbundet, ansatte og foreldre i barnehagene osv med å ha tvunget fram en retrett på oppvekstområdet.

Men det er ingen grunn til å juble over noen få reverserte kutt. Vi må få se hele forslaget fra de tre partiene før det går an å mene noe om politikken deres.

Rødt er svært redd for at utsatte grupper med mindre kraftfulle talsmenn blir rammet hardt. Vi er også redde for at velferdstilbud nok en gang trappes ned.

Kuttlista må gjøres mye kortere før den kan bli spiselig.

Rødt 

Geir Christensen

Følg på: roedt.blogspot.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags