Frogn kommune burde kreve verandaen fjernet

STRENGT: Til venstre dagens bygning med amatør-veranda fra 70-tallet. Den kan huseier beholde. Forslaget til høyre fra Crux Arkitektur er fylkeskommunen negativ til.

STRENGT: Til venstre dagens bygning med amatør-veranda fra 70-tallet. Den kan huseier beholde. Forslaget til høyre fra Crux Arkitektur er fylkeskommunen negativ til.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er med undring jeg ser at Amta nok en gang ukritisk bruker spalteplass på byggesak. Er det slik at Amta selv ikke har slik kompetanse, og det er det selvfølgelig ikke å forvente, så bør de sikre seg nødvendig råd, før de slår opp saken over to sider inne i avisen. Det er dessverre lite seriøst.

Plan- og bygningsloven og Byggeforskriften sammen med de kommunale reguleringsplaner danner grunnlaget for hvilke rammebetingelser som gjelder for byggevirksomheten i en kommune, enten det er nybygg, tilbygg eller (vesentlige) endringer/vedlikehold. Regelverket er ikke laget for å skape problemer for folk som ønsker å bygge (slik det alltid fremstilles i pressen), men snarere å gi klare retningslinjer for hvordan en tomteeier kan nyttiggjøre seg sin tomt og ikke minst gi ham forutsetninger til å forstå hvordan nabotomtenes eventuelle utvikling vil berøre ham. Det er denne forutsigbarheten lovverket er ment å gi.

At tomteeiere ønsker og utfordre rammebetingelsene, ut fra behov om større nytte eller økonomisk gevinst og kanskje bygger ulovlig, er i det minste forståelig. Derimot er det vanskelig å forstå når politikere, fra tid til annen, griper inn og gir eller medvirker til at det blir gitt feilaktige «dispensasjoner».

Når det gjelder dagens byggesak i Amta, så vet ikke jeg på hvilket tidspunkt den ulovlig bygde verandaen ble lovlig. Frogn kommune burde altså kreve den fjernet. Det er nåværende eier, som har ansvaret for at bebyggelsen på tomten er i henhold til lovverket. Er det tidligere eier som førte den opp, blir det et privatrettslig forhold mellom eier og denne.

Min store beundring går til fagfolkene knyttet til saken, som tydeligvis mangler kompetanse, men likevel ønsker å eksponere det offentlig!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags