Et stolt kapittel i DFIs historie er snart over

KRITISK: - Å drifte A-laget som et «G14-lag» er definitivt ikke riktig vei. Det kommer ikke inn mere penger av det, det blir bare enda mindre penger, skriver Lasse Aarsrand i dette leserbrevet.

KRITISK: - Å drifte A-laget som et «G14-lag» er definitivt ikke riktig vei. Det kommer ikke inn mere penger av det, det blir bare enda mindre penger, skriver Lasse Aarsrand i dette leserbrevet.

Av
DEL

InnsendtDFI’ har en 100 år gammel historie som fler-idrettslag, mange stolte øyeblikk i mange idretter. Mange store idrettsprestasjoner gjennom mange år.

Uten å forringe noens bidrag, er det nok særlig klubbens «topp-fotball» eventyr på 1980- og 1990-tallet som har satt sitt preg på den nasjonale kunnskapen om klubben. I hvertfall om vi skal tro wikipedia, hvor alt om DFI faktisk dreier seg om A-fotball.

Etter noen år «utfordrende år» for DFI Fotball og «A-laget», hvor de økonomiske rammene er blitt vanskeligere og vanskeligere er klubben nå kommet til et veiskille;

Hovedlaget (DFI) tar ikke noe ansvar for fotballen, spesielt ikke seniorfotballen. Fotballen utfordres også av sine egne, da A-lagets behov absolutt ikke skal få gå på bekostning av bredden. Bredden har heller ingen interesse av å støtte seniorfotballen i forhold til å møte opp på kamper eller lignende. Idrettslaget og fotballgruppen mener det er helt greit at A-laget nå legges ned…

Eller nei, unnskyld, ikke legges ned, men A-laget skal driftes av frivillige og kun med lokale gutter…

At dette betyr at klubben på sikt vil ramle ut av «toppfotballen», er helt uinteressant for de som i dag drifter klubbens ambisiøse 12-13-14-15 årslag…

At dagens 12-13-14-15-åringer kanskje hadde ønsket å spille i en «toppklubb» på nivå 3 eller 4 er selvsagt helt irrelevant (i dag) …

Det er også mange som «flåser» av at folk i DFI Fotball presenterer A-laget som toppfotball… det er tross alt bare nivå 4…. BARE NIVÅ 4… hevdes det…

At nivå 4 i dag er toppfotball forstås ikke. I Norges desidert største idrett er nivå 1 på16 lag, nivå 2 er 16 lag og nivå 3 er 28 lag, totalt er det da 60 lag i Norge som er rangert bedre enn DFI… av over ca. 2000 registrerte seniorlag, det betyr vel at DFI er i en liga, som er topp 5 % av norske fotball-lag. Laget spiller i en liga administrert av NFF (ikke krets) og hadde i 2018 flere kamper, hvor laget måtte reise med fly. NFF kaller det toppfotball og Amedia viser så godt som alle kamper på nettet.

Men toppfotball… nei, det er det absolutt ikke i Drøbak.

Burde ikke klubben/byen være stolt av måten DFI A-lag representerer idrettslaget og byen? Burde man ikke i klubben legge til rette for dette?

Burde ikke foreldrene til dagens 12-13-14-15-åringer være interessert i at DFI faktisk har et lag på et nivå, som gjør at det er interessant å bli i DFI? Eller vil alle foreldre til dagens gode 16-17-18-åringer fremover, kjøre til Oslo, Ski, Moss, Sarpsborg med poden fordi han har litt større ambisjoner?

Forstår vi ikke at, om disse 4-6 beste spillerne forsvinner, så vil også de andre gi seg… fordi laget da ikke er godt nok?... når den gode kompisen er i Ski eller Moss.

DFI A-lag på et høyt nivå er viktig for å opprettholde interessen til gutta i alderen 15-18 år….for å spille fotball, når det er masse andre fristelser der ute.

Og jo høyere nivå på A-laget, jo bedre B- og C-lag for å ta vare på bredden, kan vi ha!

Jeg tviler ikke et sekund på at dagens hovedstyre, gårsdagens fotballstyre og ikke minst dagens sportslige ledelse, A-lagstrener og støtteapparat kunne gjort en bedre jobb. At de kunne ha gjort mer av de riktige tingene, og kanskje burde ha gjort mere av de riktige tingene.

Det har absolutt vært for lite penger i DFI Fotball, men ikke på grunn av et høyt kostnadsnivå, A-lagsmiljøet har vært ekstremt nøkternt de siste årene, men på grunn av manglende jobb/interesse for å få inn/allokere nok penger mot senior-satsning og for å skape en interesse/forståelse for at et A-lag, ikke kan eller skal bære seg selv.

Det nye fotball-styrets rasering av dagens A-miljø (topp-fotball kunnskap), for å drifte A-laget som et «G14-lag» er definitivt ikke riktig vei. Det kommer ikke inn mere penger av det, det blir bare enda mindre penger, til å gjøre DFIs A-lagsfotball interessant for egne lokale gutter.

Jeg tror dessverre både dagens A-lag, Drøbaks unge (13-18-åringene) og DFIs fotballmiljø vil lide av dette i mange år fremover.

Fotballhilsen fra en aktiv frivillig DFI-patriot, 15 år som arbeidsjern og sponsor i fotballen fra G7 til A-lag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags