«Dregelid forstår ikke tegningen – Amta forstår ikke sitt redaksjonelle ansvar»

Av
DEL

MeningerEtter å ha lest Per Wollbraatens leserinnlegg i Amta den 3. desember (undertegnet «sportsjournalist Amta») med angrep på navngitte personer i DFI-fotball og frivillige (Dregelid/styret), ringte jeg redaktør Mellquist og uttrykte min forundring over at dette leserinnlegget hadde passert redaktørens faglige vurdering. Han så ikke noe galt med innlegget!

Jeg har selv vært fotballformann (ca. 30 år siden) – også den gangen slet vi med anstrengt økonomi. Vi måtte jobbe hardt for å få tingene til å gå (delvis) rundt. Siden har jeg fulgt fotballen og det er jo en kjent sak at økonomien i A-laget har vært stram i perioder. Dette har opp igjennom årene ledet til ulike beskyldninger mot A-lagets ledelse – riktige/uriktige, men aldri kan jeg huske at Amta har tatt stilling for den ene eller andre part på en slik ufin måte.

Amta skal ikke benytte sin suverene stilling til å fremføre angrep på enkeltpersoner i en sak den selv ikke er del av. Det er sikkert noe som kunne vært gjort annerledes og bedre i fotballstyret og i trenerteamet. Det tar jeg ikke stilling til med dette innlegget. Jeg er opptatt av Amtas rolle. Amta bør holde seg til sak og ikke gå til personangrep. I fotballspråket heter det at man skal «ta ballen og ikke mannen». I innlegget er det flere eksempler på det motsatte med referanse til anonyme kilder «Ifølge mange Amta har snakket med».

I den situasjonen fotballgruppa er i nå, burde Amta heller bidra med litt «olje» i maskineriet, som kan myke opp frontene i gruppa. Problemene burde vel først og fremst diskuteres internt og ikke i Amta.

Jeg synes leserinnlegget av 3. desember ikke er Amta verdig og håper redaksjonen vil beklage overtrampet. I innlegget er det både ansatte og frivillige huggestabber. Andre som kan tenke seg et frivillig engasjement, vil kanskje vegre seg, når man registrerer at Amta kan opptre som en løskanon. Det er ikke lokalsamfunnet tjent med.

PS. Hvordan har Amta tenkt å ivareta sin sportslige journalistiske funksjon i forbindelse med fotballen, når den distanserer seg slik fra kilder den er avhengig av i hverdagen.

Her kan du lese Per Wollbraatens leserbrev:

Flere leserbrev rundt DFIs ekstraordinære møte:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags