Hva mener lærerjournalist Wollbraaten egentlig?

Av
DEL

Leserbrev«Lærer og journalist» (byline) Per Wollbraaten har en kommentar om DFI fotball med tittelen «Endringer gjør ofte vondt – sånn er det bare» i Amta fredag 5. april 2019. Kommentaren gjelder sparkingen av oppmann/alt-mulig-person Trond Arne Syversen. Noen av uttrykkene og påstandene blir hengende udokumenterte i løse lufta. 

Er det lærer og privatperson Wollbraaten som mener noe, eller er kommentaren en redaksjonell kommentar av Amta-journalisten? Mot slutten av innlegget viser han til " ... vi i Amtasporten», men også « ... som har fulgt fotballgruppa i snart femti år ...».

«Men ti år er lenge, og da er det kanskje også på tide med nye folk rundt A-laget?» Det var vel økonomi, ikke «best før»-dato som fikk Syversen fjernet? 

«For når man skal gjøre endringer i organisasjoner, (...), er det rett og slett viktig å fjerne dem som har vært med på å skape en ukultur der det blant annet satses og brukes mer penger enn man har i inntekter. (...). Men han har også, til de grader, vært med på å skape noe av denne ukulturen.» «Skape ukultur». I så fall ligger det en bevisst handling/bevisste handlinger bak. Kan Wollbraaten konkretisere? Og, hva mener han med uttrykket «til de grader»? Har Syversen bevisst prioritert å skape en ukultur? Det høres alvorlig ut.

« ... men fordi DFI trenger en ny kurs. Og den peker neppe i den retning Syversen ønsker den, og da vil han fort bli et problem i den nye organisasjonen DFI fotball.» Kan Wollbraaten fortelle hvorfor kursen neppe peker i Syversens retning? Er Syversen genuin tilhenger av økonomisk underskudd? Vet Wollbraaten noe vi andre ikke vet? 

« ... mener at det er en god beslutning. Både for DFI fotball, men også for Trond-Arne Syversen på litt sikt.» På litt sikt for Syversen fordi ..., Wollbraaten?

Å komme med tendensiøse påstander, karakteristikker og meninger uten å underbygge dem, er verken god journalistikk eller en allment akseptert objektiv måte å uttale seg på.

Dersom Wollbraatens kommentar er Amtas redaksjonelle mening, er den prinsipielt problemfri fra et journalistisk ståsted. Er den Wollbraatens personlige mening, har han ved sin stillingtaken gjort seg selv inhabil vedrørende i fremtiden å skrive om DFI fotballs gjøren og laden på utsiden av fotballbanen. Jf. «Vær varsom»-plakaten § 2, «Integritet og troverdighet».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags