Tragedie for Drøbak sentrum

RÅDHUSDEBATT: Tidligere stortingsrepresentant Terje Johansen sier det bør bygges et nytt rådhus på Bankløkka.

RÅDHUSDEBATT: Tidligere stortingsrepresentant Terje Johansen sier det bør bygges et nytt rådhus på Bankløkka.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVOrdfører Slåkes forslag om nytt rådhus ved Drøbak City er en ny spiker i kisten for Drøbak sentrum, samtidig som det bygger opp under City som tyngdepunkt i Frogn. Familien Slåke har bygget et eiendomsimperium rundt City med næringslokaler, boligblokker og tomter, som vil nyte godt av at City-området blir Frogns sentrum.

Alle planer om styrkning av Drøbak sentrum visner fullstendig om ordfører Slåkes visjon blir virkeliggjort, og bevilgningen på 1,5 millioner kroner til konseptutredning for nytt rådhus er første skritt. For meg er det ufattelig at et flertall i formannskapet går inn på denne veien.

Mitt parti Venstre ser fortsatt frem til en mulig sammenslåing med Ås, og mener derfor at alle planer om nytt rådhus bør vente til sammenslåing eventuelt er avgjort.

Når konseptutredning skal gjennomføres, mener jeg at et alternativ til City bør være med, og mitt parti har lenge ment at nytt rådhus bør ligge på Bankløkka og dermed forsterke Drøbak Sentrum.

Under rådhuset på Bankløkka bør det bygges garasjeanlegg i minst to etasjer, og glem alle motforestillinger med hensyn til grunnforholdene. Når man har klart å legge monumentalbygg i gjørma i Eufemias gate i Oslo, blir bygging under Bankløkka enkelt i sammenligning. Første etasje bør være næring, for eksempel for Vinmonopolet. Dernest to etasjer for offentlige kontorer, les rådhus, NAV med videre og på toppen kan bygges leiligheter i høy prisklasse for delvis å finansiere resten.

Rådhustomta på Seiersten selges til et boligbyggelag, la OBOS og USBL konkurrere. Osloveien kan overbygges med eiendommen til Ellefsen og tilliggende, hvilket betyr en styrkning av befolkningsgrunnlaget for Drøbak Sentrum. Ved å la et boligbyggelag overta eiendommen, vil kommunen kunne dirigere noe av boligene til sosiale formål. Salget av denne eiendommen vil utgjøre et betydelig pluss til finansieringsgrunnlagget for nytt rådhus.

Og dersom Frogn og Ås blir slått sammen, vil deler av administrasjonen ha behov for lokaler også i Drøbak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags