- Godt nytt år Frogn, og takk for hjelpen!

Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LeserbrevVi vil gjerne starte det nye året med å dele en veldig god nyhet. Over 3 000 barn vil få et trygt hjem takket være responsen på SOS-barnebyers julekampanje. Nå vil vi si tusen takk for lån av juletreet og for alle bidrag til vårt arbeid.

Les mer: Magisk julegateåpning i Drøbak

Før jul ba vi det norske folk bli med på en dugnad for å gi et trygt hjem til 3 000 barn. For å symbolisere resultatet ville vi tenne like mange lys på juletreet på torget i Drøbak. Slik skulle blå julelys synliggjøre hele det norske folks engasjement for barn uten omsorg.

Vi har bikket over i et nytt år og julelysene slukkes snart, men jeg vil at dere skal vite at alle de 3 000 blå lysene ble tent. Lysene som symboliserer at barn er sikret trygghet og omsorg, enten i egen familie eller i en SOS-familie. De siste tallene viser nemlig at det vi håpet på før julen er oppnådd: Over 3 100 barn får et trygt hjem! Derfor vil vi gjerne takke alle dere i Frogn for å ha bidratt til resultatet, og ikke minst for at dere var rause og inviterte oss inn til å synliggjøre omsorgen på juletreet i selveste julebyen Drøbak.

Vi klarte det! Over 3100 barn får et trygt hjem som følge av dugnaden før jul. En spesiell takk går derfor til alle i Frogn komme.

Vi klarte det! Over 3100 barn får et trygt hjem som følge av dugnaden før jul. En spesiell takk går derfor til alle i Frogn komme. Foto:

Jeg vil også benytte anledningen til å komme med et lyspunkt fra en del av verden vi sjelden får gode nyheter fra:

Før jul delte våre kollegaer i Syria historien om Dania* med oss. Dania er elleve år, og ett av flere millioner barn som nå lever midt i en grusom borgerkrig. Men selv der det er som mørkest, finnes det lyspunkter. SOS-barnebyer i Syria har overtatt et tidligere feriekompleks i Damaskus, som nå blir barneby. Hit skal Dania flytte sammen med drøyt hundre andre barn. Forhåpentligvis får hun muligheten igjen til å kjenne trygghet gjennom en stabil oppvekst med god omsorg.Barn som har opplevd krig, vold, nød og overgrep trenger tid og tett oppfølging for å få tryggheten tilbake. Det er krevende, men samtidig en viktig og nødvendig investering for fremtiden. God omsorg i et trygt hjem er avgjørende for barn, fordi barn som får god omsorg har bedre forutsetninger både for å klare seg selv og bli en ressurs i samfunnet sitt.

Les mer: Tipp hvor mange blå julelys som er tent på julegrana i Drøbak

Hver og en av våre støttespillere verden over er avgjørende for at flere barn får det bedre. Historien fra Syria, og resultater fra vårt arbeid verden rundt, minner oss om det. Vi har mange støttespillere i Frogn, og nye kommer til – mye på grunn av rausheten og støtten fra både Frogn kommune og  innbyggerne som slapp oss til.  

Les mer: Tenk om vi skulle risikert å få et tre med bare 400 lys fordi noen fattige barn skulle få det bedre?

Tusen takk for tillitten og viktige bidrag for fremtiden. Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år.

*Navnet er endret av hensyn til jentas personvern.
 


Bente Lier

Generalsekretær

Oslo

Følg på: Facebook, Twitter, www.instagram.com/sosbarnebyer/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags