Må dere smelle så mange nyttårsraketter overalt på Nesodden?

Bantos er redd for at fyrverkeri skal ta livet av flere dyr.

Bantos er redd for at fyrverkeri skal ta livet av flere dyr. Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LeserbrevBantos heter jeg. Jeg bor på Fagerstrand og er en del ute og snakker med de andre dyra på Nesodden. Vi mener at vi nå må si fra at nok er nok. En av mine venner i Drøbak ble så redd av nyttårs-smellene at hun løp til skogs og ble der i flere dager. I Sverige forteller bestefar at hjertet til en i slekta ikke tålte mer av alt stresset med smellene fra nyttårsrakettene. Hun døde.

Les mer: Slik ser det foreløpige regnestykket for Drøbaks fyrverkeri ut

Jeg er også glad i adspredelse og gøyale ting.  Jeg sparker mye fotball og noen ganger løper jeg rett ut i sjøen for å kvikke meg opp, enkelte ganger i litt for kaldt vann (!). Så jeg forstår godt at dere som bor med oss liker å gjøre gøyale ting, feste og lage litt lyd rundt dere. Det er greit det, men rakett-smellingen blir jeg så veldig stresset og redd av. Hjertet mitt pumper så fort at det nesten spretter ut av brystet mitt, og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det er liksom ingen steder jeg kan gjemme meg for å slippe unna.

Les mer: Zelda på åtte måneder har vært savnet siden nyttårsaften

Les mer: Valpen Zelda funnet etter tre døgn

 Sannsynligvis er det ikke flertall blant dere som ikke har dyr i huset, eller tenker så mye på dyrene i skogen at dere vil ta til orde for å stoppe fyrverkeri, men hvis dere hadde spurt oss som dere sier dere er så glade i, og vennene våre i skogen, er det ganske sikkert at de hadde klappet med alle potene sine hvis dere kunne redusere smellingen på en eller annen måte. Det er lov å si fra at nok er nok selv om vi egentlig ikke kan snakke. Godt at bestefar gadd å si fra for meg, da, siden jeg ikke har egen pc......

PETER RASMUSSEN

Fagerstrand

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags