Alle steder jeg har henvendt meg, har jeg blitt tatt godt imot, og det takker jeg for

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev 

Jeg har lyst til å sende noen rosende ord til Frogn Kommune for en god følelse jeg har fått når det gjelder omsorg for eldre. Både for den syke og for den nærmeste pårørende.

Vi hadde slitt noen år. Anders , mannen min hadde forandret seg. Flere hjerneinfarct og var blitt dement. Livet var blitt veldig annerledes for oss. Hvor skal man henvende seg? Jo -søknadskontoret kunne fortelle hva som var av tilbud. Saksbehandleren forstod hva som var viktig for oss for å få livet til å fungere videre. Hun var imøtekommende og støttende. Ei KJEMPEDAME !

Raskebekken dagsenter ble «vår reddende engel». Jeg fikk noen fritimer som jeg trengte til andre gjøremål - lege-tannlege - handling osv. Først en dag i uken -senere etterhvert 5 dager. Der ble Anders tatt imot som den han var og de fanget opp det som var å fange opp i hans situasjon.De oppdaget at han fremdeles kunne underholde med munnspill, og det var til glede for mange rundt han der også.

Jeg her hjemme, fikk beskjed om hvordan dagen hans hadde vært -og han ble ønsket velkommen neste dag med en god klem. UNIKE mennesker somarbeider der. Også hjelpemiddelsentralen trenger å få ros. Vi fikk hva vi ba om og trengte etterhvert som behovene kom.Det er også en demenskoordinator som gjør en kjempefin jobb. Jeg fikk gå på kurs og hadde stor nytte av det. Også månedlige samtalegrupper med andre i samme situasjon, var til stor hjelp.Vi hadde jo mistet det å ha noen å snakke med.

Så kom en tid hvor jeg trengte avlastning, og det fikk jeg. Etterhvert ble det såkalt rullerende avlastning. 6 uker hjemme og 2 uker på Grande . Anders ble syk og fikk fast plass der og døde etter vel en måneds opphold. Han ble tatt godt vare på av alle som arbeidet der han lå. Vi i familien fikk en fin stund sammen med han på rommet etter han døde. En stund med gråt- latter og samtaler som jeg kommer til å huske lenge. Alle steder jeg har henvendt meg, har jeg blitt tatt godt imot, og det takker jeg for.

Så ønsker jeg at Frogn kommunes virksomhet for de eldre, må fortsette slik at alle kan være like takknemlig som meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags