Oscarsborg er virkelig en perle. Jeg var der i dag og fikk med meg forestillingen Oscarsborg i kamp, en fantastisk forestilling, spilt av gode skuespillere i de rette omgivelser.

Området har mye å by på. I tillegg til historie, fins det vakker natur, gode spisesteder og overnatting i gjestehavn eller på hotell.

 

Transporten dit er grei hvis du bruker Ruters tilbud, men da må du dra dit i helga, kun da er det mulig å reise tur-retur. Problemet oppstår når Forsvarsbygg skal drive transport til øya.

Det er kun fire daglige avganger fra Sjøtorget. Ifølge rutetabellen du finner på Oscarsborgs hjemmesider kan du også risikere å ikke komme med når det er satt inn en mindre båt. Samme tabell oppgis mange X ´er mellom avgangene uten at det forklares nærmere hva disse betyr. Har man kommet til øya via Oslo og Drøbak med Ruter, er det ikke mulig å returnere samme vei, for det er kun en slik avgang.

Nei, for å komme seg over Drøbaksundet, må man benytte Forsvarsbygg sine ferger og kjøpe tur-retur billett, gyldig i 24 timer , kr 105 for å reise i 5 minutter. Hva skal man med det når man bare skal en vei!? Det virker både ulogisk og irriterende og legger en demper på en ellers fin og opplevelsesrik feriedag.

Hvordan kan tilbudene på Oscarsborg og transporten dit og samordnes slik at turister som kommer enkelt kan finne fram og få lyst til å komme tilbake?

Les også

Forsvarsbygg og deres subjektive sannhet