Valgløfter eller Valgflesk – Kapittel 5

Oscarsborg III till til kai ved Oscarsborg.

Oscarsborg III till til kai ved Oscarsborg. Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerVi har drøyet litt med dette kapittelet i påvente av Arbeiderpartiets orientering om hva de har gjort for å få Oscarsborgferga tilbake til Sjøtorget. Men i mellomtiden er det KrF's Bente Bjerknes som har tatt opp hansken. Det hun fant ut var dessverre nedslående: To anløp pr dag skaper ingen strøm av turister gjennom Drøbak. Nå må vi bare huske at Forsvaret selvsagt ikke har noen forpliktelse til å lose turister gjennom Drøbak by. Det er de næringsdrivende i sentrum og kommunen som nå må kjenne sin besøkelsestid: I første omgang er det butikker og spisesteder i sentrum som nyter godt av turistene, deretter kommunen i form av skatteinntekter, og i siste instans nyter vi alle godt av dem, i form av bymiljøet. Kunne ikke dette vært en sak for en næringssjef? Uansett, vi er fortsatt interessert i å høre fra Frogn Arbeiderparti om hvordan de arbeider med denne saken.

Les mer: Valgløfter eller valgflesk- kapittel 2

Mens de næringsdrivende og kommunen og Arbeiderpartiet pønsker på hvordan de skal gripe saken an vil vi avlegge Pensjonistpartiet en visitt: Ifølge valgbrosjyren fikk partiet ny leder og ny politikk før valget forrige høst. For å sitere programmet: «Fornyelsen av partiets politikk går ut på å rope der hvor andre partier tier, av frykt for å støte fra seg store velgergrupper». Og i punkt 17 «Vaktbikkje» leser vi videre at den nye partilederen er en av dem som har førstehånds kjennskap til prosessen rundt Noroltomten, som endte som et pengesluk for kommunen. «Vi skal bjeffe når vi aner lignende skandaler».

Les mer: KrFs svarer Pickwick-klubben: Arbeidet er igang

Nå er saken den, at her nede på bakkeplanet har vi ikke hørt så mye som et bitte lite klynk fra denne vakthunden siden valget. Det kan bety én av to ting: Enten har ikke partiet bjeffet høyt nok, eller så har det ikke vært noen nye slike skandaler de siste 15 månedene. Vi ser frem til en orientering fra partiet.

Til slutt vil vi takke alle dem som har fulgt denne lille serien trofast i 2016. Det gjenstår flere partier, så vi er tilbake på nyåret. Inntil da, en riktig god jul til hver i sær!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags