Nå ligger alt til rette for et godt samarbeid i næringslivet i Frogn

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Frogn næringsråd har fått nytt styre, og onsdag denne uken inviterte de medlemmene til lunsj. Ny næringsrådgiver i Frogn kommune, Karianne Thomassen fikk presentere seg. Hun har vært ansatt i kommunen i to måneder, og er i gang med å lage en næringsplan som skal omfatte mye. For selv om det ikke er store bedrifter i Frogn, så er det mange. Vi inkluderer selvsagt kultur i næringsbegrepet, bare i denne sektoren er det mange som bidrar.

Tidligere ordfører i Frogn, Thore Vestby skriver på leserplass at han ikke er sikker på at vi trenger en ny plan. Det er et godt innspill, mange planer er opp igjennom årene blitt laget, men havnet i en skuff. Og vi liker at det settes spørsmålstegn, det skaper debatt. Likevel skal vi være forsiktige med å ta råd fra en tidligere ordfører av den enkle grunn at tidligere tanker om tilrettelegging for næringslivet fortsatt ikke er satt ut i livet.

Situasjonen i dag er en annen. Frogn har nå et næringsråd med andre ambisjoner enn i tidligere år. I tillegg er det nå en kommunalt ansatt som kan sørge for struktur mellom de ulike interessene i kommunen. Tidligere utfordringer har vært samarbeid, og det å skape møteplasser for flere interessegrupper som kan dra i samme retning. Vi mener alt ligger til rette for dette nå, og vi tror også arbeidet som gjøres vil få synlige virkninger i Frogn. Den 16. november har næringsrådet invitert til møte for å vise fram at de har samlet markedsføringen i Frogn, og de vil vise hva de har fått til. Det er en stor jobb med så mange aktører, og det er veldig nyttig for det videre arbeidet. Kun med samarbeid kan Frogn bli helhetlig på næring.

Byforeningen er et godt eksempel. Flere butikker i sentrum er ikke medlem, fordi de forstår ikke hva de kan få ut av det. Vi vil snu dette og spørre, hva kan dere bidra med? Man får ikke folk til å handle i sentrum og skape liv bare ved å ha butikken åpen. Man får ikke til julegateåpning, oransje Thursday med kveldsåpent eller moteshow på Reenskaug hvis ikke alle bidrar og samarbeider. Se på Drøbak City – de får til masse som trekker kunder og gir penger i kassa for alle butikkene. Kanskje burde gårdeierne i sentrum snakket sammen, og at medlemskap i byforeningen er en forutsetning når man leier butikklokaler? Ikke vet vi, men det vi vet er at næringsrådet nå trekker i riktig retning, og det heier vi på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.