Salmedugnad

Av
DEL

LeserbrevDugnad i ulike former, er medlemmer av lag og organisasjoner vel kjent med. Frivilligheten ville ikke bestått uten at ulike mennesker tar et tak for å bidra. Dugnad bringer oss sammen til felles ansvar, glede, plikt og nytte.

Salmedugnad

Men hva er nå en Salmedugnad?

I Frogn er Salmedugnad at vår eminente kantor Hans Dur Molvik, bruker jungeltelegrafen for å informere om at alle som vil kan samles i Drøbak kirke for å synge salmer, – og bare det -, er velkommen- Og slik blei det 4. påskedag.

Og folket kom! De fleste har jo et forhold til salmer. Kanskje minner fra barndom. Kanskje fra mors eller fars favorittsalmer. Fra søndagsskole, konfirmasjonstid og fra ulike kirkelige sammenhenger som bryllup, dåp og sorgsituasjoner.

«Resepten»

Molviks enkle « resept», og som viser seg å fungere optimalt, er å gi hver enkelt, eller flere sammen, anledning til å ønske en eller flere favorittsalmer. Som synges der og da! Helt på sparket! Noen hadde frimodig ønsket seg sin «salme» på forhånd. Og alle fikk sitt ønske oppfylt.

Og alle sang, – og sang -. Og Molvik spilte – og spilte -. Og noen solister som egentlig ikke er solister våget seg frempå.

Salmer for alle tider!

Salmer går ikke ut på dato. En vi sang var ca. 200 år gammel. Og som en flott overraskelse fikk vi og lære oss å synge en ny salme, av lokal aktør. VÅRSALME heter den, med tekst av Ragnar Voss og melodi av Egil Gjøs. Tekstforfatteren var til stede og fikk velfortjent applaus!

«Lavterskeltilbud»

Kantor Hans Dur Molviks treffsikre, engasjerende, lekne og uhøytidelige salmedugnad var på nytt en suksess! Ingen så ut til å hast med å komme hjem. Og ingen så ut til å ha noe imot hans beskjed om at ny salmedugnad kommer på nytt om ikke så lenge. Og da gjerne enda bedre kunngjort, så enda flere får mulighet til å delta i dette som må kalles et « lavterskeltilbud».

Sigbjørn Kvistad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags