Gamle Drøbak: Næringsrådet konstaterer at situasjonen er fastlåst

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Områdeplanen i Drøbak:

Frogn Næringsråd tilbyr seg som politisk megler for oppnåelse av omforent løsning

Frogn Næringsråd har fulgt behandlingen av ny områdeplan, og vi konstaterer at situasjonen er fastlåst.

Frogn Næringsråd ser på situasjonen med stort alvor og tar derfor initiativet til et møte der de politiske hovedaktører; Frogn Høyre, Frogn Venstre og Frogn Arbeiderparti sammen gjennomgår partenes forslag med sikte på å finne en omforent løsning. Frogn Næringsråd tilbyr seg å fungere som ordstyrer og megler i prosessen.

Tiltaket som nå er besluttet i å bevilge ekstra midler for å løse kommunens mest prekære behov, knyttet til byggesak, er et godt tiltak men byggesak og spesielt planavdelingen trenger parallelt å ta fatt i det grunnleggende problem. Frogn Næringsråd oppfatter at det ikke har lykkes noen av de politiske partiene å oppnå politisk flertall for sitt forslag til ny områdeplan. Vi konstaterer derfor at situasjonen rundt områdeplanen er fastlåst.

Vi erfarer videre at det er fremkommet alvorlige innsigelser på forslaget som ble sendt ut på annen gangs høring, fra fylkeskommunen, fylkesmannen og Verneforeningen. Vi trekker derfor den slutningen av at det i praksis må utarbeides et nytt planforslag som tar hensyn til nevnte innsigelser. Nytt planforslag vil trolig også innebære ny høringsrunde.

Slik saken står i dag så befinner kommune administrasjonen seg i en helt håpløs situasjon. Frogn Næringsråd anser videre at konsekvens av uteblivelse av ny områdeplan, naturlig nok også vil resulterer i at alle plansaker i kommunen vil bli forsinket. Frogn Næringsråd knytter sterk bekymring til det, «vakuum», mangel på politisk enighet i dag medfører. Herav vårt forslag til at alle parter nå møtes med omforent løsning som ønsket resultat.

Dersom Frogn Næringsråd lykkes i å få de politiske partier til å utarbeide et omforent, politisk forslag, vil kommuneadministrasjonen kunne motta et politisk dokument som kan ligge til grunn for et nytt formelt forslag fra kommuneadministrasjonen.

Frogn Næringsråd arbeider for å legge forholdene til rette for så godt som mulig, forutsigbare forutsetninger for næringslivet i Frogn Kommune. Vi står overfor en kommende områderegulering ved planen for Ullerud/Dyrløkke. I dette arealet planlegges det investeringer, forretninger og grunnlag for nye arbeidsplasser. I påvente av vedtak om overordnet områdeplan, frykter vi at planen for Ullerud/Dyrløkke også blir rammet av uklarhet og forsinkelser. Det er av stor betydning for næringslivet at fremtidige forutsetninger blir nedfelt i planer som kan håndteres med effektivitet. Slik lettes arbeidet for kommunens avdeling for byggesaker. Slik reduseres risikoen og kostnadene for næringslivet.

Vi håper derfor på deres velvilje, støtte og fremmøte til et møte den: 12.02.2018, på Klommestein Drøbakveien 466 1449 Drøbak. Kl 1730

Med hilsen Frogn Næringsråd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.