Vår felles kamp mot hat og ekstremisme

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret

Tage Slind Jensen, Nesodden Høyres 5. kandidat til kommunestyret Foto:

Av
DEL

LeserbrevLikeverd og toleranse er blant de viktigste verdiene i det norske samfunnet. I Norge skal det ikke spille noen rolle hvem foreldrene dine er, hvem du elsker, hvor du kommer fra eller hva du tror på. I Norge er vi alle like, og vi skal behandle hverandre med respekt og forståelse.

I løpet av den siste tiden har det skjedd flere hendelser som gjør meg både sint, trist og urolig. I løpet av sommeren har det blitt tagget flere nazikors på Nesodden. På lørdag ble en moské i Bærum angrepet av en mann med høyreekstreme holdninger. Og nylig ble en lokal ordførerkandidat ekskludert fra sitt eget parti grunnet hets mot islam og muslimer.

Det er bra at et samlet politisk miljø tar avstand fra disse hendelsene og meningene, men vi må ikke glemme at menneskene som står bak ikke er alene om holdningene sine.

Vi ser stadig flere hatefulle og diskriminerende ytringer i kommentarfelt og debattforum. I forbindelse med søndagens eid-feiring, ønsket flere politiske partier og organisasjoner muslimene en fredfull og hyggelig høytid. Til deg som tror at det ikke finnes ekstremisme i Norge: ta deg tid til å lese igjennom én av disse debattrådene. Da vil du se at fremmedfrykt og muslimhat er langt fra uvanlig i Norge, og at vi er altfor få som tar et oppgjør mot det.

Det er skremmende at mange av oss har et såpass normalisert forhold til hat og fordommer at vi ikke engang lar oss sjokkere over hva enkelte får seg til å skrive om andre. Hva er det egentlig som er i ferd med å skje? Hvorfor er vi ikke flere som tar anstand?

Jeg tror vi må bli flinkere til å erkjenne og snakke om at det eksisterer et hat mot minoriteter i Norge. I tillegg må vi ikke glemme at hver enkelt av oss har et ansvar for å si ifra i møte med hatefulle holdninger, diskriminering og fordommer. Vi kan ikke la ekstremistene fylle meningsrommet og gjøre det om til et ekkokammer.

Når mine muslimske venner opplever utrygghet, skal de vite at jeg står sammen med dem – skulder mot skulder – fordi likeverd og toleranse er blant de viktigste verdiene i det norske samfunnet.

- Tage S. Jensen, 5. kandidat for Nesodden Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags