Fattigdommen blir særlig synlig i jula

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LeserbrevTross all oppmerksomhet og politiske lovnader, fortsetter antall fattige i Norge å øke. Fattigdommen blir særlig synlig i jula hvor de fleste av oss - med halvt skattetrekk - har mer enn vanlig å rutte med.Vi er midt i ei førjulstid hvor pengene sitter løst hos de fleste av oss. Men slik er det dessverre ikke for alle. For familier med stram økonomi kan dette være ei ekstra vanskelig tid. Folk som er fattige i Norge er fattige hele året, men fattigdommen blir mer synlig og oppleves sterkere i jula. Dette rammer i særlig grad barn.

Les mer: Nesodden ressurskafe: – Mange trenger mat og klær til jul

Fattigdom i Norge handler ikke først og fremst om sosial nød eller mangel på nødvendige forbruksvarer, men om ikke å få delta i vanlige aktiviteter, om dårligere boforhold og helse, lavere utdanning og løsere tilknytning til arbeidslivet. For mange barn handler det om å komme tilbake i til skolen i januar og måtte lyve om julegaver de ikke fikk og opplevelser de ikke har hatt.

I følge SSB lever i dag mer enn 90 000 barn i Norge i fattigdom. I Riksrevisjonsrapport fra 2014 kommer det fram at barn i lavinntektsfamilier i Norge øker, og at halvparten av disse barna har innvandrerbakgrunn. Det siste årets flyktningekatastrofe har ført til at gruppa fattige med innvandrerbakgrunn har ytterligere økt.  I forbindelse med jul, oppfordrer derfor FO kommunepolitikere og NAV til å sørge for at sosialhjelpsmottakere og beboere på asylmottak får et ekstra julebidrag slik at foreldre og foresatte i år får mulighet til å gi barna en best mulig jul.

Les mer: Flere med lav inntekt i Frogn og Nesodden enn i resten av landet

Johansen Ingun Strand

Fylkesleder

FO Akershus

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags