Kan vi koble ungdom og eldre sammen?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg skrev et innlegg på Facebook som ble veldig godt mottatt. Sender inn en redigert versjon hvis dere kan bruke den:

Jeg er, som så mange andre, i karantene, men i dag har jeg vært ute i skogen og gått meg en lang tur.
I dag ble jeg gående og tenke på alle de familiene som er rammet av permitteringer og oppsigelser.
Mange av dem risikerer en tøff økonomisk hverdag en stund fremover.

Videre har jeg lenge vært opptatt av at de unge mellom 13 og 18 år ikke lenger like lett får små strøjobber som gjør at de kan tjene sine egne lommepenger. At foreldrene nå kanskje får dårlig råd gjør at mange av de unge også blir rammet og ikke kan være med på det de vanligvis er med på.

Vi vet at befolkningen blir eldre og at det er mange som trenger hjelp til f.eks. å handle. Hva med å koble 13-åringen sammen med nabolagets «gamle fru Olsen» og gi dem en liten fastjobb hvor de går i butikken f.eks. 2–3 ganger i uken?
Det er mange pensjonister som har råd til å betale en 50-lapp pr. handletur. I disse dager har vi friske, men ikke så mobile, eldre som sitter hjemme, og de som pleier å hjelpe dem sitter kanskje i karantene?

Det er en vinn-vinn. Ungdommen kan tjene noen lommepenger selv, og en eldre person i nabolaget får både hjelp og kontakt med omverdenen. I tillegg får ungdommen gleden av å kjenne seg nyttige og kan tjene seg litt lommepenger!

Mange av dem har sikkert en gammeldags trillebag de kan låne bort slik at det ikke blir så tungt å bære. (Og hvis ungdommen synes det er for teit så utstyr dem med ryggsekk!)

Akkurat i disse dager må vi selvfølgelig sørge for at både ungdom og eldre forblir trygge, men det finnes Vipps, og dette kan jo faktisk gjennomføres trygt og sikkert uten fysisk nærkontakt av noe slag.

Jeg tenker at det kanskje må være naboer, mellomgenerasjonen eller foreldre som eventuelt setter dette i gang.
De gamle kvier seg kanskje for å spørre om hjelp og de unge tør i hvert fall ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.