Venstre ønsker et bedre lokalbusstilbud

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevRuter innfører omfattende ruteendringer med to hovedruter fra Drøbak til Oslo og en ekstra ekspressrute. Selskapet skal ha honnør for å legge til rette for flere avganger og flere passasjerer på bussene mot Oslo, i tillegg til opprustingen av bussene mot Ski for en tid siden.

Dessverre opplever mange at endringen gjør det vanskeligere å reise innenfor bygrensen. Det er ikke lenger direkte forbindelse fra Skorkeberg hverken til Drøbak sentrum eller til Heer, og Skorkeberg opplever færre bussanløp på kveldstid og i helger. For Sogsti og Elle gjelder at det aldri har vært noe busstilbud utenom rushtidene, og Ruter foreslår heller ingen forbedring av tilbudet i denne endringen.

Det er et uttalt mål å utvikle Drøbak slik at flere kan bruke kollektiv, sykkel og gange i hverdagen, og et busstilbud som gjør det tungvint å reise lokalt bidrar ikke til dette.

Kommunestyret i Frogn har nettopp vedtatt å invitere Ruter til et møte der det er mulig å ta opp forhold ved kollektivtransporten. Venstre vil da ta opp at vi bør få et bedre lokalbusstilbud, i tillegg til det gode regionalbusstilbudet.

LINE STOKHOLM

1. kandidat for Frogn Venstre

Drøbak

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags