DFIs hjemmekamper - en arena for barn og unge?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg lar meg ikke lett sjokkere, men må innrømme at jeg ble lettere sjokket over valget av "musikk" som DFI valgte å servere publikum rett før kampen mot Sprint/Jeløy i går, lørdag 29. juli.

Som ivrig "groundhopper" og reisende i spesielt non-league i England, har jeg ofte gitt uttrykk for at jeg her hjemme savner tilbudet man har der, hvor klubbene som regel har en egen bar. Dette gir store inntekter til klubbene og gjør at det blir et sosialt møtested der folk gjerne møter opp tidligere og blir igjen en stund etter kamp. Hovedbegrunnelsen man gir for at man ikke ønsker en slik ordning i Norge er at fotballen er en "arena for barn og unge" og at det vil være et uheldig eksempel for disse barna.

Samtidig anses det åpenbart ikke som "uheldig" å servere de samme barna et utvalg av "musikk" med tekster som åpenbart forherliger narkotika og å "pule rundt på så mange damer som mulig" (jeg burde kanskje beklage denne språkbruken, men den er temmelig uskyldig sammenlignet med det tilskuerne på Seiersten ble servet denne lørdagen). Til alt overmål har visst denne aktuelle "sangen" vært et nokså fast innslag i det siste, ifølge andre lokale jeg snakket med i løpet av kampen. Jeg avslutter med å sitere deler av dette søppelet av en "sangtekst", så kan jo folk selv tenke over hvorvidt dette er passende "underholdning" på en "arena for barn". Jeg ville i hvert personlig vært mer betenkt for å ta med meg barn når man får servert slikt enn å ta de med på til et sted der tilskuerne har muligheten til å ta seg en øl.

Og nei - dette er i utgangspunktet ikke et innlegg i debatten om alkoholservering, men snarere en reaksjon på det regelrette søppelet som ble servert over høyttaleranlegget på Seiersten Stadion. Synes DFI at følgende sømmer seg som "underholdning" med barn til stede??


"Er du hypp på å bli skækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Er du hypp på å bli skækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Er du hypp på å bli skækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Er du keen på å bli skækk eller?
Skal du legge opp noe hasj eller?
Ey, helt ærlig, jeg er altfor fucka
Søsterpuler, morrapuler, drakk opp hele whiskey flaska
Spiser kantareller og røyker pasta
Om jeg kommer over smilefjesene blir de knaska
Ferdig snakka, dermed basta
Jeg har det du vil ha, ny hasj fra Pakistan
Den er så myk at den smelter, å fy faen
Kjøper dyre belter som jeg selger billig fordi plutselig så trenger jeg dop
Fy faen, jeg er skikkelig dum
Jeg pulte fire damer på en dag uten kondom"

Anders Johansen

Tilskuer

Seiersten Stadion

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags