Kvalmende av Eggum og Sivertsen på Hellviktangen

Eggum og Sivertsen på Hellviktangen 25/7/19

Eggum og Sivertsen på Hellviktangen 25/7/19 Foto:

Av
DEL

LeserbrevHellviktangen Kunstkafé torsdag 25 juli. En nydelig torsdagskveld på denne perlen av et sted, og scenen er dekket for nok en av mange konserter gjennom årene med artister vi alle elsker. Jeg gledet meg! Eggum har jeg fulgt siden tidlig 70-tall, så det var egentlig Sivertsen jeg var mest spent på. Jeg ventet meg lun og varm humor, med snert. Og snert ble det.

Som en slags intro/ouverture, fokuserte de på at Norge nå er verdensmestre i antall justisministre på få år, in kombo med at bak hver mann står en betydningsfull kvinne (noe sånt). Fett nok, selvsagt. Men så: En av de avgåtte FrP-justisministerne er altså Tor Mikkel Wara, som gikk av på grunn av omstendighetene rundt at hans kone, Laila Bertheussen, ble siktet av PST for fem angivelige forsøk på skadeverk/ildspåsettelse av deres egen bil og hjem sist vinter, spraying av «rasist» på veggen etc. Episodene fulgte etter at stykket «Ways of seing» var vist på Parkteatret i Oslo, hvor Wara og mange andre kjendiser (bl.a. Jens Stoltenberg) ble påstått å være deltagere i et rasistisk nettverk og hjemmene til mange av dem filmet og vist på scenen under teaterstykket. Etterforskningen av Bertheussen foregår så vidt vites fortsatt.

Greia er sånn sett svart/hvitt: Enten blir Bertheussen frikjent, eller ikke. Mange kulturradikalere gikk ut til støtte for teaterstykkets virkemiddelbruk. Blir Bertheussen frikjent, er det vanskelig å tenke seg at den/de skyldige ikke er inspirert av teaterstykket på et eller annet vis. På grunn av selve anklagen om rasisme og timing i tid, vil noe annet være oppsiktsvekkende. I så fall vil mange kulturradikalere nok måtte tenke seg om to ganger (dvs. en gang til).

Den harselasen d’herrer Eggum og Sivertsen tillot seg på Bertheussens bekostning sist torsdag, var neppe næret av noen tvil om at det var hun selv som står bak ugjerningene, hvorfor skulle de ellers raljert? Så disse gentlemen holdt seg altså ikke for gode til å sparke ei dame som ligger nede, og en familie som ganske sikkert er sønderknust. Wara skal kanskje kunne tåle sånt, men dette går på kona.

Jeg tenker: Hvis dama blir dømt: Vil de fortsatt raljere? Og hvis hun blir frikjent, uansett om en/flere gjerningspersoner blir funnet/tatt/dømt, med tilknytning til teaterstykket eller ikke, hva så? Vil d’herrer rykke ut offentlig med en unnskyldning for sin sommerlige ubesindighet?

Den flotte kvelden på Hellviktangen bet jeg ergrelsen over den nedrige ouverturen i meg, inkludert (mange av) publikums latter, og nøt resten av konserten, gutta har god annen snert! Men f ..., mine gamle helter: gå i dere selv, dette var/er dere ikke verdig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags