Når regelverket går foran sikkerheten

Foto: Pål Brikt Olsen

Foto: Pål Brikt Olsen

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LederEt område på kirkegården i Drøbak er avstengt, eller rettere sagt kommunen har hengt opp sperrebånd. Årsaken er at man kan risikere å få en stor gren i hodet fordi trærne er råtne. Noen av trærne er hogget ned av kommunens ekspert, men det gjenstår en del. Så mye gjenstår at jobben med å hogge trærne må ut på anbud.

Les også: – Stell disse gravene i vindstille, ellers er det livsfarlig

Å etterfølge et anbudsreglement i en kommune er viktig. Da distriktsrevisjonen for noen år siden avdekket flere brudd på reglementet i Frogn kommune ble det bråk. Både i våre avisspalter og på rådhuset. Flere av rammeavtalen var for lengst utgått, og kommunen måtte ta en stor jobb med å rydde opp i gammel praksis. Alle med ansvar for innkjøp ble sendt på kurs for å lære reglementet, og lære å skrive anbud.

Ved et godt anbudsreglement minsker man faren for korrupsjon og bytting av tjenester. Likevel lurer vi i dette tilfellet på om anbudsreglementet tar for stor plass. Kirkevergen sier at sikkerheten for de besøkende på kirkegården må gå først. Det gjør den ikke i dette tilfellet. Her vektlegger kirken anbudsreglementet foran sikkerhet, slik vi ser det. Og tar vi ikke mye feil finnes det helt sikkert smutthull i dette regelverket i de tilfellene det kan gå utover folks sikkerhet. Slik som i dette tilfellet.

Julen er den tiden på året hvor flest mennesker besøker kirkegården. Vi mener at de burde fått lov til dette uten å måtte risikere nedfall av greiner. Rådet fra kirkevergen er å vise varsomhet, og ved sterk vind eller snøfall holde seg utenfor sperringene. I denne situasjonen mener vi kommunen og kirken burde samarbeidet om å finne en løsning.

Hvis det er slik at det ikke finnes noen unntak for fravikelse i anbudsreglementet, så burde dette endres. Et firkantet regelverk som fører til at folk ikke fritt kan bevege seg på en kirkegård er ingen tjent med. Særlig ikke i julen. Derfor, beveg dere med aktsomhet når dere skal tenne lys – og ha en riktig god julefeiring både i Frogn og på Nesodden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags