Budsjettforslag har også sine lyse sider

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder 

Hver høst legger rådmannen i Frogn og på Nesodden fram sitt forslag til budsjett. Og hver gang skaper det store bølger, avisoppslag og protester. Enten det er foreldre fra Dal skole eller representanter for å redde tilbudene på Nesoddtangen gård. Årsaken er at et budsjettkutt ofte rammer tjenestene hvor mennesker er involvert. Sjelden, eller aldri hører vi at kommunen skal bruke mindre på vedlikehold eller bygging av veier. Vi tør å påstå at dette ikke hadde vekket like sterke reaksjoner. På Nesodden har en gjeng samlet seg, og inviterer til «Kultur mot kutt». Et kreativt og modig arrangement. En hyggelig ramme rundt noe som er et alvorlig tema.

Budsjettforslaget på Nesodden vil kunne ramme dagsenteret for psykisk helse, en gruppe mennesker som mister mye innhold og hjelp i hverdagen hvis tilbudet kuttes. I Frogn har de ressurssenteret, som så vidt vi vet har hjulpet mange å takle hverdagen. Både på Nesoddtangen gård og Ressurssenteret i Frogn er det lagt opp til aktiviteter som inkluderer alt fra yoga, matlaging, håndarbeid til friluftsaktiviteter. Alternativet for mange av brukerne er å sitte hjemme, uten sosial omgang eller noe å fylle hverdagen med. For dem som er friske er det kanskje vanskelig å se, men psykisk sykdom kan ramme oss alle. Man kan være født med det, eller man kan få det som resultat av vonde opplevelser. Dette betyr at det angår oss alle.

Forslag til kutt kommer hver høst. Selv om bildet ofte er dystert vil vi komme med en påstand. Budsjettet er med å samle innbyggerne, og dette er en god måte å vise politikerne hva som er viktig innbyggerne. Et lokalsamfunn skapes av alle, og om ikke annet er rådmannens budsjett med på å føre folk sammen og skape nye bånd og kanskje noen nye ideer.

Derfor, legg lørdagsturen til Nesoddtangen gård, gi deg selv en kulturopplevelse som er skapt av ekte engasjement. Det angår nemlig oss alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags