I kveld kan folk på Nesodden få vist muskler

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederOnsdag blir det lommelykt-tog ved Tangenten på Nesodden. Aksjonsgruppa som protesterer mot rådmannens kuttforslag er startet av Nesoddtangen gård, Frivilligsentralen og Utdanningsforbundet. De har laget en underskriftskampanje på opprop.net som heter «Bevar tilbudet på Nesoddtangen Gård». I skrivende stund er det kun 172 personer som har undertegnet.

Vi tror det er fler enn 172 personer på Nesodden som vil bevare tilbudet på Nesoddtangen gård. Eller beholde både Frivilligsentralen og uteskolen. Alle disse tiltakene berører det grunnleggende tilbudet i en kommune. Espen Klouman Høiner skriver i leserbrev til Amta at rådmannens forslag er både hjerteløst og upolitisk.

Og skylden for dette forslaget får politikerne. De er de som har bedt rådmannen legge fram et budsjettforslag som ikke berører lovpålagte tjenester.

Altså har rådmannen et vanskelig grunnlag for sitt regnestykke. Vi tror verken rådmannen eller politikerne ønsker å kutte der det er foreslått. Fordi, felles for alle tjenestene er at de bidrar til å gi de svakeste en bedre hverdag.

Noe av det som kjennetegner Nesodden er folkelig engasjement. På Nesodden bor det mange sterke stemmer og det er mye handlekraft blant innbyggerne. Det er mange med muskler i sjela. De er hver dag med på å forme kommunen, enten det er inn i politiske prosesser eller de er med på å berike tilbudet innen kultur eller næringsliv. Et budsjettforslag fra rådmannen er en god anledning til å vise den styrken som ligger i et lokalsamfunn. Det er slik vi viser at vi bryr oss.

Vi håper derfor at så mange som mulig møter opp med lommelykt på Tangenten onsdag klokka 16:45. Vi håper også at gruppelederne kommer dem i møte og hører budskapet, her er det lagt til rette for å møte og snakke med engasjerte mennesker på Nesodden.

Kommunens motto er «sammen skaper vi det gode livet». Det er et godt motto, men det holder ikke å gjenta det gang på gang. Det må også etterleves.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags