Her handler det om en byggesak som er blitt for komplisert og en tiltakshaver som ikke forsto konsekvensene

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leder Divestore Gylte Dykkersenter er i trøbbel. De har sin side av saken, Frogn kommune en annen. Så vidt vi kan tolke oss fram til når det gjelder saksgangen har kommunen sitt på det tørre. Ifølge plan- og bygningsloven har de all rett til å kreve tvangsmulkt og dagbøter. Divestore har gjennomført arbeider som ikke på forhånd er godkjent av kommunen slik loven krever. Vi ser kommunens ståsted i denne saken. Likevel er det verdt å merke seg noe av det Ivar Andersen påpeker. Han forklarer at alle formaliteter i saken har gjort det hele uoversiktlig. Dette tror vi ham på. Alle som har bygget hus vil skrive under på det samme. Regelverket er komplisert, og for vanlige folk er det vanskelig å henge med i svingene.

Dykkersenteret, som er brukt av dykkere både i Frogn og på Nesodden er nå truet av nedleggelse. En ansatt kan havne på NAV. Og i denne saken er det helt åpenbart at det er en tiltakshaver som ikke håndterer byråkratiet og det tunge regelverket. Dette må det være rom for hos en kommune, og i denne saken tror vi mye kunne vært løst ved at de to partene satte av tid til å gå igjennom hele saken sammen.

Selv kommunen må forstå at Divestore ikke bevisst ønsker å bryte reglene, her handler det om en byggesak som er blitt for komplisert, og hvor tiltakshaver åpenbart ikke har sett for seg disse alvorlige konsekvensene. Vi må bare håpe at Fylkesmannen ser dette med andre øyne, slik at Divestore får enda en sjanse til å rette opp det de har gjort galt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken