Pensjonistpartiet, som lover å ivareta de eldres situasjon, sier nei

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDet er et foreløpig nei til omsorgsboliger i Løktabakken 4.

Planene har ligget der i mange år, og administrasjonen har brukt tid og penger på å utforme et skisseprosjekt.

Kommunens politikere bestemte i 2015 at det skulle investeres i omsorgsboliger de neste årene. Likevel mener flertallet av politikerne at omsorgsboligene i Løktabakken ikke skal bygges fordi det blir for kostbart. Vi må tolke dette som at de eldre kun blir prioritert hvis prisen er riktig.

Pensjonistpartiet, som lover å ivareta de eldres situasjon sier nei. Fremskrittspartiet flagger eldreomsorg som en av sine fanesaker – men også de sier nei til nye omsorgsboliger i Løktabakken. Ordførerens parti, Høyre sier også nei.

Å skrinlegge prosjektet er ikke veien å gå. Frogn trenger omsorgsboliger, og blir prosjektet kansellert har politikerne kastet bort både tid og penger.

Denne saken er også et eksempel på kommunens manglende åpenhet.

Dokumentene inneholder summer som ikke skal offentliggjøres, og på tross av at øvrig innhold er offentlig må Amta bruke unødvendig tid på å overbevise kommunen om at avisen skal ha innsyn i prosessen. At politikerne bifaller denne framgangsmåten er under enhver kritikk, og forteller oss at et kurs i offentlighetsloven er på sin plass. Hvilke partier som ønsker å forkaste dette prosjektet er absolutt interessant for velgerne.

Mange ganger har avisen i sine ledere poengtert kommunens manglende kunnskap om offentlighetsloven.

Men politikerne ser ikke at dette er et demokratisk problem. I denne saken kan engasjement fra folket snu saken. Det forutsetter at saken blir kjent for offentligheten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags