En kronglete vei så langt

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Leder

Høyre og Arbeiderpartiet i Frogn er enige om å ikke bevilge midler til 50 prosent av stillingen som byantikvar. I stedet ønsker de en byutvikler i denne stillingsprosenten. Blant mange i Drøbaks indre krets ble nyheten mottatt med vantro. Men ikke hos alle. Verneforeningen kjemper selvsagt sin sak, de ønsker ikke at Frogn kommune skal bruke mindre ressurser på vern. Sindre Sandberg, som er snekker mener det er populistisk politikerne å redusere byantikvarstillingen. Han mener kursen må justeres, blant annet ved at uttalelsesretten begrenses til å kun gjelde vernesonen og gule- og rødlistete hus.

Eier av det som i Drøbak omtales som Molle, bygget hvor Peppes holder til, Rolf Midtgarden mener på leserplass at kommunen bør ansette en byutvikler. Flertallet av politikerne i kommunestyret tenker altså i samme baner.

Vi mener politikerne er inne på riktig spor. Arkitekt og byplanlegger Peter Butenschön sa det med klare ord i Drøbak kino for et par år siden. «En by må bygges for begge hjernehalvdeler, både den nostalgiske og den rasjonelle». Sørlandsrefseren Erling Okkenhaug har også satt fingeren på noen av utfordringene i Drøbak sentrum. Han sa at Drøbak har vært flinke til å ta vare på gammel trehusbebyggelse, men at utfordringen er å få med seg historien inn i en ny tidsalder. Vi tror det er en felles forståelse for hva Drøbak skal utvikles til, men veien dit har så langt vært kronglete.

At politikerne endelig har fått dette på sin agenda er veldig bra. Det gjøres et godt stykke arbeid administrativt, i områdeplanen som er under arbeid har de hentet opp gamle planer om kyststi i sentrum. De har vært grundige og lagt til rette for utvikling av Drøbak sentrum. Et sted som Drøbak må utvikles, det finnes så mange muligheter til å løfte det byen allerede har. Vi mener det er fullt mulig å utvikle og samtidig ta vare på særpreget. Det ene utelukker ikke det andre, slik noen frykter. Vi sier ja takk, begge deler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags