Flere kommuner, blant annet Oslo, sier velkommen til det nystartete selskapet Greek & Grill a/s fra Kolbotn. Selskapet har allerede suksess med servering av det innehaver Dimitra Tatsoudi beskriver som gresk gourmetmat.

Frogn sier nei til Greek & Grill a/s, som vil selge gresk mat på torget i Drøbak. Vi tror det ville blitt et populært innslag i lokalmiljøet, i hvert fall sommerstid. Så hvorfor denne avvisende holdningen til en virksomhet som kunne skapt mer liv og røre i Drøbak?

Jo, årsaken er matvognas hjul. Hjulene er det synlige og dokumenterbare problemet. De ikke fullt så synlige problemene bak beslutningen er trolig manglende smidighet og motvilje mot nye ting. Dette kunne man løst hvis man ville.

Matvogn med hjul og motor er teknisk sett en bil, og på Drøbak torg er det parkeringsforbud for kjøretøyer. Du kan helt kortvarig kjøre inn for å laste ting over til fast benk, bord, bod eller hva det du vil. Så lenge det ikke har hjul. Har det hjul er det en parkering.

 

Tatsoudi vil vurderer nå å søke tillatelse til å selge fra et mindre sentralt sted der det ikke er parkeringsforbud, og kanskje sikte seg inn på festivaler og andre arrangementer i Drøbak. Det er flott med folk som ikke gir opp, men i stedet ser etter nye veier mot målet.

Vi har sett slike foodtrucks i amerikanske filmer i årevis. Konseptet er de siste årene blitt populært i både Stockholm, København og Göteborg, og for et par år siden var det på full fart inn i Oslo. Der ble det også problemer, men byrådet ryddet opp. I fjor ble en del søknader godkjent, og i år har det tatt av. Greek & Grill a/s har alene seks godkjenninger i Oslo denne våren.

 

Det er for oss uforståelig at ikke byråkratiet i Frogn kommune kan finne en løsning. Om det er grunnlag for drift av «foodtruck» på Drøbak torg bør avgjøres av markedskreftene. Nå har partiet Høyre bedt ordføreren om å sørge for at rådmannen legger fram en sak om temaet til politisk behandling snarest mulig.

Frogn trenger ikke finne opp kruttet på ny når det gjelder matvogner. Dette er en enkel sak der vi anbefaler klipp og lim-metoden i saksforberedelsene. Vær så snill, imponer oss med byråkratisk hurtigbehandling av denne saken.