Beboere ved Nesoddtunet fortjener bedre

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder

Anne Simonsen er opprørt på vegne av sin mor og andre beboere på Nesoddtunet. Det stinker piss på rommene. Prisen for å bo på sykehjem i Norge er høy. Rundt 80 prosent av pensjonen går til å betale for bo- og pleie på sykehjem. Mange sitter igjen med så lite penger at de ikke engang kan unne seg ordentlige julegaver til familien. Når man etter et langt liv må bo på institusjon de siste årene burde det selvsagt være et minimum å bo på et luktfritt rom. Simonsen forteller at problemet har vært vedvarende, og føler at det er lite hjelp å få. Virksomhetsleder ved Nesoddtunet bekrefter problemet og understreker at det nå er så ille at det må gjøres noe.

Beate Fahre (H) sier i avisen dagen etter at det er satt av tre millioner for å utbedre problemet. Om denne summen er nok til å bytte ut gamle soilrør er nok tvilsomt, altså vil det bli en midlertidig reparasjon. Et slikt problem, som går ut over beboeres livskvalitet kan ikke bli en budsjettpost. Det kan ikke være slik at pårørende og beboere hvert år må krysse fingrene for å bli hørt i budsjettprosessen. En slik utgift må kommunen ta høyde for, dette er blant det grunnleggende man skal kunne forvente seg som beboer på institusjon.

At bygningsmassen på Nesoddtunets avdeling D/E er gammel er kommunen klar over. Det har de vært i mange år, så dette burde administrasjonen forutsatt for lengst. Her må det planlegges for et større løft, og dette burde vært gjort for mange år siden. Dette berører de svakeste blant oss, eldre som er syke. Som har brukt et langt liv på å betale skatt. De fortjener bedre, veldig mye bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags