Forrige helg startet hummerfisket opp langs hele norskekysten. Som leserne ser i dagens avis er hummerfiske en populær aktivitet også i Oslofjorden. Hummerbestanden i Norge er sterkt redusert og det er derfor strenge regler for fangsten av havets delikatesse. I år ble hummeren totalfredet 16 steder langs kysten i Norge.

Forrige helg dro Hvaler skjærgårdstjeneste med politiet en runde i Ytre Oslofjord for å sjekke utstyr. Kontrollen viste at de fant ulovlig redskap som var satt ut på for grunt vann og redskap med ulovlig små fluktåpninger. I løpet av sju timer skrev politiet ut ti anmeldelser. Vi har tidligere lest om teiner og andre redskap som blir liggende på havbunnen, som blir utrivelige gravplasser for fisk og skalldyr. Dykkerklubbene både i Drøbak og på Nesodden har gjort en kjempeinnsats for å rydde opp.

Det er flott at politiet prioriterer slike aksjoner. Det vil dessverre alltid finnes useriøse aktører, som kanskje ikke ser konsekvensene ved bruk av feil redskap. Reglementet for å drive jakt på land er strengt, og det må det også være til vanns.

Det er også mange hummerfiskere som opplever at teiner blir stjålet. Hvert år skriver Amta om forbannede hummerfiskere som er blitt offer for frekke tyver. Disse tyveriene er vanskelig for politiet å etterforske, så de fleste dropper å anmelde. Vi oppfordrer alle til å huske på bruk av riktig redskap, og ønsker alle hummerfiskere en fin sesong, og håper teinene deres får ligge i fred.