Frogn næringsråd velger helt bevisst å innta en ydmyk, snill, og feig holdning som ikke er et næringsråd verdig

 Foto: Steinar Knudsen

Foto: Steinar Knudsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder Vi leser at Forsvarsbygg ikke gir verken Frogn næringsråd eller Amta et svar på om det blir avganger for Oscarsborgbåten fra Sjøtorget i skoleferien. Det er ikke overraskende eller sjokkerende med vage svar fra Forsvarsbygg, det er vi vant med. Imidlertid er vi overrasket over næringsrådets defensive holdning til denne viktige saken. Frogn næringsråd, som blant annet representerer flere turistmål, også Oscarsborg hotell smiler og sier at de er tilfreds med Forsvarsbygg. De synes det er bra at Forsvarsbygg er positive til å finne en løsning. Bra? Det skulle da virkelig bare mangle vil vi påstå. Vi låner turistsjef Tom Kristiansens klokkeklare uttalelse, – Dette er galskap. Og da mener vi ikke galskap i positiv forstand.

Frogn næringsråd velger helt bevisst å innta en ydmyk, snill, og feig holdning som ikke er et næringsråd verdig. Medlemskontingenten skal gå til en forening som har mot og kraft til å skape endringer der det er nødvendig. At lederen for næringsrådet har et behov for å understreke at det ikke er en enkel oppgave å drifte Oscarsborgbåten setter vi et stort spørsmålstegn ved. Næringsrådet setter seg selv i en rolle som kommunikasjonsrådgiver for Forsvarsbygg når deres egentlige oppgave er å stille krav til det beste for sine medlemmer. De snakker Forsvarsbygg etter munnen, og vi sitter igjen med en voldsom bismak. For så vidt var det ikke uventet. I fjor sommer uttalte lederen for næringsrådet at han synes kritikken mot utformingen av gjestehavna var for krass. Han mente at ting ville løse seg bedre hvis alle bare snakket pent til og om hverandre. Og ja, mye kan løses med denne innstillingen. Men det forutsetter at man vet forskjell på de små og de store kampene. Dette er en av de store, hvis noen var i tvil. Vil man ha endring må man vise muskler, især når motstanderen er Forsvarsbygg.

Byforeningen har i denne saken gjort den jobben som næringsrådet skulle gjort. De har skrevet brev til gruppelederne og bedt om at politikerne tar grep. Frogn næringsråd tar seg ikke engang bryet med å invitere byforeningen til møtet med Forsvarsbygg. Vi gjetter at de fryktet krasse og tydelige stemmer overfor Forsvarsbygg. Det ville de fått, og det ville vært fortjent. Nå må vi sette vår lit til at politikerne løfter denne saken som er så viktig for både bedrifter og folk i Drøbak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.