Når det smeller i Drøbak

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LederI for- og etterkant av det årlige fyrverkeriet i Drøbak skjer det samme hver gang. Det første som skjer er at det i sosiale medier skapes et rykte om at det ikke blir fyrverkeri. Det skal ikke mer til enn at en person legger ut et spørsmål eller videreformidler noe han har hørt så er vi i gang.

I år skjedde det på selveste nyttårsaften. På morgenen våknet vi opp til en lang diskusjonstråd. «Noen» hadde hørt på NRK Østlandssendingen at fyrverkeriet sto i fare, det var ikke nok penger. Sannheten er at NRK plukket opp Amtas sak hvor Drøbak Vel oppfordret folk til å bidra. Aldri ble det sagt at fyrverkeriet skulle avlyses. Ikke av Amta, og så vidt oss bekjent, ikke av NRK heller.

Så kommer neste diskusjonstråd, denne gang om hunder og fyrverkeri. En dame er forbannet fordi det er felles fyrverkeri i Drøbak. Hennes hund blir skremt, og hun mener det er en uting med disse høye smellene.

Mandag morgen kommer oppdateringen som virkelig tar kaka. Da er det barna det er synd på. Barn er sett gråtende mens de holder seg for ørene og er tydelig vettskremte.

– Kan de som er ansvarlig for fyrverkeriet vennligst tenke over dette ved neste års fyrverkeri? er forslaget som lanseres i sosiale medier.

Frogn er et sted med mye engasjement, og det er en av grunnene til at folk trives her. For engasjement slår ut i begge retninger. Man kan for eksempel føle omsorgen fra en hel by i enkelte tilfeller. Det har Drøbak vist mange ganger.

Bakdelen ved en engasjert befolkning er at veldig små ting kan bli veldig store. Som i dette tilfellet. De fleste er enige om at felles fyrverkeri i en by som Drøbak er det eneste rette. De sårbare trehusene er tryggere, og sikkerheten for alle ivaretas. Drøbak Vel bruker av egen frivillig tid for alles beste.

Likevel er det noen som bare må klage eller problematisere. Det beste er selvsagt å le av det hele, og det er jo det de fleste gjør. De fleste er takknemlige for innsatsen Drøbak vel gjør, og for alle bidragsytere. Et fantastisk fyrverkeri ble levert, og herfra kommer det i hvert fall ingen klager. Bare ros og takknemlighet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags