Det er dette engasjementet som er Amtas levebrød

Foto:

Av
DEL

LederKlikkhoreri er det noen som kaller det. Avisenes evige kamp for å få lesere på nett fører til at vi lager andre type saker enn den gang papiravis var eneste alternativ. Mange hever stemmen i sosiale medier hvor de rister på hodet over saker som er skrevet for å lokke leserne inn på nett. Noen ganger er tittel misvisende, andre ganger er det selve saken de reagerer på. En del mener journalistikken står i fare. Jeg kunne ikke vært mer uenig. Som lokalavisredaktør har jeg fått en åpenbaring det siste året.

Det siste gode eksempelet på en klikkvinner i Akershus Amtstidende var saken om en gjenglemt koffert på en bussholdeplass. Folk klikket som gale. Spekulasjoner om hva som hadde skjedd med den reisende som glemte å ta med kofferten om bord på bussen var mange. Det var denne saken folk snakket om rundt middagsbordet. Og det er nettopp dette jeg som redaktør ønsker. Å skrive om det folk er opptatt av. Av journalistiske ressurser brukte journalisten omtrent en time inkludert kjøring på å skrive denne. Altså masse tid til å lage andre saker av større betydning som ivaretar samfunnsoppdraget vårt.

Så må vi selvsagt også regne med at noen av dem som klikket seg inn også leste andre saker som redaksjonen brukte flere ressurser på. Og muligens vurderte å kjøpe et abonnement. For det er dette vår avis skal leve av i årene som kommer, og for å oppnå dette må vi klare å ha to tanker i hodet samtidig. Sakene i 2016 har vært mange og varierte, takk for at du abonnerer og at du er engasjert. Det er dette engasjementet som er Amtas levebrød.

Dette var dere mest interessert i å lese om fra Amtaland i 2016 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags