Vi kan ikke ha tilstander hvor folk blir jaget fra stranda

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederEn av Norges fremste eksperter på allemannsretten konkluderer med at badeforbudet på Ursvikstranda ikke kan håndheves. Da avisen først fikk tips om saken hadde vi en anelse om dette, og ønsket å undersøke. Både Nesodden og Frogn har mange strender, og i mange år har det vært et problem at beboere forsøker seg på snikprivatisering. Ved å sette opp gjerder eller andre hindringer. I Badehusgata i Drøbak vet vi at flere er blitt jaget av naboer. Utgangspunktet er at det er fri ferdselsrett for allmennheten i strandsonen langs sjøen, så lenge området er definert som utmark. Men regelverket er komplisert, og vi forstår at folk flest sliter med å tolke hva som er lov og ikke.

Skiltet på Ursvikstranda er utformet av miljødepartementet. Her har altså staten tatt parti med en privat utbygger, og ikke hensynet til almennheten. Andelseierne har derfor handlet i god tro og ført opp skiltet som ble laget. Likevel overrasker det oss at ingen har reagert på dette tidligere.

Nå er det opp til Nesodden kommune å avklare om området er definert som utmark, altså om allemannsretten skal være gjeldende for Ursvikstranda. Vi kan ikke ha tilstander der folk blir jaget hvis de vil ta seg et bad. Sjøen tilhører oss alle, og tar vi ikke mye feil var neppe mor og datter til sjenanse for beboerne ved Ursvikstranda. Når man velger å håndheve et forbud med den konfronterende oppførselen Naomi Aass Girardeu opplevde blir det bråk. Naturen vår bør være for alle, også Ursvikstranda.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags