Drøbak Bluesklubb har imponert oss de siste årene, og det er ikke fordi alt har gått så bra. Tvert imot. I år skal bluesentusiastene sette «blåfarge» på Drøbak i en grad de aldri har gjort før. Vi gleder oss.

Da økonomien trengte et løft krympet de i fjor Havnebluesen ned til kun en dag. Dessuten ble endags-festivalen flyttet fra Sjøtorget til Molo B. Med mindre plass og kortere tid var det behov for å spare penger.

(Se bilder fra tidligere bluesglede nederst i denne lederartikkelen)

Drøbak Havneblues og Drøbak bluesklubb utviste akkurat den ansvarlighet og evne til planlegging som politikerne nesten alltid nevner behovet for når det skal bevilges støtte til kulturarrangementer. Og når det gjelder offentlig støtte har ikke Havnebluesen fått mer enn andre aktører, selv om bluesentusiastene har et helt annet utgangspunkt og mål enn kommersielle aktører har i dette markedet.

De ansvarlige i bluesklubben har som målsetting å gå i null eller bedre. Ingen skal i hvert fall tape penger på å spre musikalsk glede i sommervarmen. For å få til dette kreves et imponerende stykke dugnadsarbeid.

Arrangøren har det vi oppfatter som enorm musikkunnskap, men det er uansett snakk om dyktige amatører med gode intensjoner. Man forventer liksom at det i neste setning skal handle om problemer, men det er altså tvert imot.

Havneblues blir større enn noen gang før, med fire festivaldager, musikalsk utvidelse slik at en av dagene blir mer køntriinspirert, og de har en artistliste som garantert vil friste et bredt publikum.

Bluesens ildsjeler har dessuten satset på samarbeid med lokale sponsorer og med det lokale idrettslaget. Håndballgruppa i DFI vil nemlig tjene penger på drift av bobilcamp.

Vi ser på dette utvidete festivaltilbudet som en stor og positiv satsing for hele lokalsamfunnet med økt omsetning i sentrum og mer liv og moro av den typen lokalpolitikerne mange ganger har etterlyst.

Heia bluesentusiastene

Bildeserie

Se bilder fra Havneblues i Drøbak