Gå til sidens hovedinnhold

«Vi vil be Nesodden Høyre og Arbeiderpartiet se til Frogn»

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det kan se ut som om kjøkkenet ved Nesoddtunet blir nedlagt. Hva som ligger til grunn for denne avgjørelsen som Høyre og Arbeiderpartiet nå er enige om undres vi over. Det helt åpenbare, som at folk mister jobben er selvsagt et innlysende argument mot løsningen som nå foreligger. Men et enda viktigere argument er trivselen på sykehjemmet. Vi vil be Høyre og Arbeiderpartiet se til Frogn.

Da Ullerud sykehjem ble bygget fant noen kloke hoder ut at de skulle bygge kjøkken i det ene oppholdsrommet på sykehjemmet, et såkalt sentralkjøkken. På den måten tar beboerne del i en del av matlagingen, miljøkokken sørger for å lage mat og kaker som beboerne er vant med, såkalt husmannskost.

Lukten av pannekaker, svineknoke og stekt flesk dufter av hjem. Synet av en kokk som gjerne slår av en prat og svarer på spørsmål fra beboerne er med på å skape trivsel. Duften og opplevelsen av mat er en utløser for minner, dette gjelder oss alle, ikke bare beboere på sykehjem. Men for beboere på sykehjem som dessverre har en ganske monoton hverdag kan slike minner bidra til å gi farger i en ellers ganske fargeløs tilværelse.

Så forstår vi at det ikke kan bygges et sentralkjøkken på Nesoddtunet. Men denne upopulære avgjørelsen Høyre og Arbeiderpartiet nå går inn for skaper sterke følelser hos de fleste av oss. Slike vedtak fører til avstand mellom politikere og innbyggere. Det tror vi representantene i de to partiene vil få kjenne på framover.

Kommentarer til denne saken