Denne helgen er det festivalhelg i Amtaland. Overalt hvor vi går kommer spørsmålet, – Skal du på akustiske i helgen? Selvsagt skal vi det, og det skal også mange andre fra hele distriktet. For fjerde året på rad presenterer festivalsjef Hans Petter Haaland en helg med artister i flere sjangre, og et opplegg som lover meget godt.

Politikerne har bestemt seg for at festivalen ikke kvalifiserer til å få underskuddsgaranti av kommunale penger. Dette fordi festivalen arrangeres av et aksjeselskap. Tidlig var Venstre ute og foreslo at festivalen skulle få 200.000 i støtte. Etter et par år med politisk drakamp har politikerne nå bestemt at festivalen skal få 100.000 i fast støtte hvert år. Det er godt å se at de folkevalgte ser verdien av et slikt arrangement.

Vi har nok sagt det før, men gjentar det så gjerne. Oscarsborg akustiske er noe av det største og viktigste som er skjedd i Frogn på mange år.

Arrangøren skaper ringvirkninger for byen som forhåpentlig vil vare i mange år. Det er helt riktig at Drøbak i seg selv er et utmerket trekkplaster for turister. Men jeg tror vi kan være enige om at arrangementer som akustiske eller Oscarsborgoperaen gir byen det lille ekstra, og noen ganger i året er Oscarsborg i sentrum av begivenhetene.

At slike arrangementer bør få kommunal støtte er en selvfølgelighet. Aksjeselskap eller ikke, alle som driver med kulturarbeid vet at det er ingenting å bli rik av. Det er heller ikke Haalands motiv. Opprinnelig nordlending, men innflytter i Drøbak, så han en mulighet på Oscarsborg. Heldigvis har han gjennomføringsevne, og har klart å skape en festival som mange av oss planlegger et år i forveien.

Vi vil takke ham og hans folk, og oppfordrer alle til å få med seg disse to dagene. Det er meldt strålende sol, så bli med, dette bør du ikke gå glipp av.