Forsvarsbygg og deres subjektive sannhet

Nei: Rådmann Harald Hermansen fraråder å takke ja til Forsvarsbyggs tilbud om et fjerde anløp fra Sjøtorget i sommer mot en støtte på 50.000 kommunale kroner.

Nei: Rådmann Harald Hermansen fraråder å takke ja til Forsvarsbyggs tilbud om et fjerde anløp fra Sjøtorget i sommer mot en støtte på 50.000 kommunale kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederForsvarsbygg har bestemt seg for at det skal være tre avganger fra Sjøtorget i sommer, den første klokken 8 om morgenen. De færreste turister vil nok velge avgang så tidlig om morgenen, og det er nok de to senere på dagen som vil bli mest benyttet. Forsvarsbygg har sendt brev til Frogn kommune hvor de ber om 50.000 kroner til å finansiere enda en avgang. Rådmann Harald Hermansen fraråder politikerne å bruke kommunale kroner til den ekstra avgangen.

Dette tallet på 50.000 må bety at det er prisen Forsvarsbygg har regnet seg fram til for en ekstra avgang hver dag i sommer. Imidlertid inneholder ikke brevet fra Forsvarsbygg noen kalkyle eller hva som ligger til grunn for denne summen. Forsvarsbygg forventer altså at administrasjon og politikere skal godta en sum som ikke utdypes.

Summen for merkostnad for turen innom Sjøtorget er mulig å regne seg fram til. Forsvarsbygg har ikke lagt ut fergepriser på sine nettsider, men vi er blitt fortalt at det koster 105 kroner for tur/retur-billett for en voksen. Vi må anta at en ekstra avgang også fører til flere passasjerer, selv om vi her må ta utgangspunkt i et estimat. Amta har sendt henvendelser til to ulike fergeselskap for å finne en person som kan hjelpe avisen med utregningen av ekstrakostnad for å kjøre innom Sjøtorget. Det skal bli interessant å se.

Rådmannen poengterer prinsippet om at kommunen skal betale for en privat aktørs drift. Dette er vi enige med ham i. For øvrig har kommunen brukt millioner på opprusting av brygga, i tillegg drifter kommunen betalingsautomaten.

Forsvarsbygg skrev i sin kommentar i Amta. «Vår oppfatning er at vi har fått på plass en løsning for årets sommersesong som ivaretar de fleste behov godt».

Det må dere gjerne synes. Det forandrer ikke det faktum at hele kommunen er uenige med dere. Selv rådmannen skriver i sitt saksframlegg at Sundbrygga er dårlig og uegnet for fergeanløp med tanke på hvor trangt det er i Husvikveien, med få parkeringsplasser og busstilbud. I tillegg støtter han det lokale næringslivets argumenter om at Sjøtorget er bedre for turisme og handel.

Kjære Forsvarsbygg, skriv gjerne kommentarer om at dere mener løsningen ivaretar behovene. Det kommer aldri til å bli sant for noen av dem dette angår. Altså hele kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags